sundayman Opublikowano 3 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Auto trzyma formę - nie ma kwartału, żeby coś się nie psuło... Navara to chyba jednak nieodwzajemniona miłość Niedawno panowie w TRAX w Łodzi wymienili mi wtryski ( DieselTech ) bo stare lały już za dużo paliwa i silnik nieprzyjemnie stukał. A i spalanie wzrosło nieprzyjemnie do 13.7 zimą. No i po tej wymianie silnik chodzi elegancko, spalanie spada systematycznie - jest znacznie lepiej. Ale zauważyłem niedawno kolejny problem ( prawdopodobnie nie związany z tymi wtryskami ale wspominam o tym na wszelki wypadek ). Mianowicie kiedy "wciskam do dechy" i samochód się rozpędza to w pewnym momencie silnik zaczyna się krztusić i szarpać. Wypada to mi zazwyczaj około 70-90 km/h. Wystarczy ciut odpuścić pedał i wraca poprawna praca. "Na luzie" silnik kręci bezproblemowo i na ucho poprawnie. Efekt występuje tylko podczas jazdy. Wygląda mi to na jakiś zawór jakby... Ktoś coś kojarzy po objawach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papa_bizkit Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Nie będzie to czasem zawór SCV? pamietam coś u siebie że też mi się krztusił i przerywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sundayman Opublikowano 20 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 Ku pamięci - problem z krztuszeniem był spowodowany filtrem paliwa, który nie był wymieniany od nowości (!). I po prostu nie dawał rady przy większym zapotrzebowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi