Docentus Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Mam problem z przednimi drzwiami w Nissan Qashqai j10 . Problem występuje tylko podczas większych mrozów i dotyczy tylko przednich drzwi kierowcy i pasażera. Z pilota centralnego pierwsza próba otwarcia drzwi nie działa, muszę przez tylne drzwi wsiadać i ciągnąć za klamkę od środka, wtedy problem ustępuje i kolejne otwarcie już działa z kluczyka centralnego. Na pewno nie są to zamarzające uszczelki. Dodatkowy problem to blokujące się drzwi od strony pasażera . Po rozpoczęciu jazdy centralny automatycznie zamyka wszystkie drzwi, ale tych od strony pasażera po zatrzymaniu nie da się otworzyć ciągnąc za klamkę od środka. Pomaga wciśnięcie przycisku otwierającego drzwi który znajduje się pomiędzy lewarkiem biegów a podłokietnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Jeśli chodzi o pierwszy problem to mam to samo tyle że tylko z drzwiami od kierowcy ,jak dla mnie to jest właśnie wina niskich temperatur.Do zamków dostaje się trochę wilgoci potem niska temperatura i dzieje się to co się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Docentus,rozebrać boczek.Dostać się do zamka,wysuszyć opalarką,ale tak by nie uszkodzić instalacji i albo spryskać smarem silikonowym,albo...olejem do konserwacji broni palnej.Ten drugi sposób jest lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Spray do cylindrów zamkowych Wurth Do konserwacji wszystkich typów zamków Doskonała penetracja zapewnia bardzo dobre wypieranie wody Zapobiega zamarzaniu w zimie, ponieważ zapobiega gromadzeniu się wilgoci Zawiera dodatki chroniące przed korozją Trwałe zabezpieczenie mechanizmów zamka Nie zawiera żywic ani kwasów Wrażliwe podzespoły nie korodują Nie zawiera silikonu POJEMNOŚĆ: 50ml ======================================== Ja osobiście kupiłem sporo lat temu w Lidlu Baufix - olej uniwersalny w sprayu. Od czasu jak go stosuję zarówno do zamków w aucie, jak i wszelakich kłódek (w tym garażowej), łańcucha i przerzutek w rowerze, klamek okiennych, styków elektrycznych ... nigdy nic mi nie zamarzło i zero problemów z eksploatacją elementów "trąconych" tym sprayem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi