Magnum44 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 (edytowane) Witam ok rok temu zaobserwowałem dziwny hałas dochodzący z silnika, do tego zimnym silnikiem bujało na wolnych obrotach. Myślałem że to zawory, ale mechanik stwierdził że wtryski padają. I miał rację. Oddałem je do regeneracji i problem zniknął. Zostały nadane nowe kody wtrysków i są wpisane w komputer samochodu. Ale podczas dość mocnego przyspieszania słychać klekot, jak by zawory. Nie mam problemu z odpaleniem samochodu, ani niezauwazylem spadku mocy. Jedyne co zauważyłem to trochę dymu z rury kiedy mu przycisnę. Czy w tych silnikach ustawia się luz zaworowy? Czy rozciągnięty łańcuch badzie dawał takie objawy? Edytowane 6 Marca 2022 przez Magnum44 Dodanie tagów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1621 Opublikowano 7 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 23 godziny temu, Magnum44 napisał: Witam ok rok temu zaobserwowałem dziwny hałas dochodzący z silnika, do tego zimnym silnikiem bujało na wolnych obrotach. Myślałem że to zawory, ale mechanik stwierdził że wtryski padają. I miał rację. Oddałem je do regeneracji i problem zniknął. Zostały nadane nowe kody wtrysków i są wpisane w komputer samochodu. Ale podczas dość mocnego przyspieszania słychać klekot, jak by zawory. Nie mam problemu z odpaleniem samochodu, ani niezauwazylem spadku mocy. Jedyne co zauważyłem to trochę dymu z rury kiedy mu przycisnę. Czy w tych silnikach ustawia się luz zaworowy? Czy rozciągnięty łańcuch badzie dawał takie objawy? Reguluje się płytkami. Przyjrzyj się temu stukowi czy nie występuje on w przedziale obrotów 1500- okolo 3tys? I czy na zimnym nie jest on bardziej słyszalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum44 Opublikowano 10 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Tak, na zimnym jest dużo głośniejszy. Jednak jeśli chodzi o skalę obrotów to słyszalny jest już od 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka_sz Opublikowano 11 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Wg mnie to wtryskiwacze. Gdzie je regenerowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum44 Opublikowano 12 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Diesel klinika Stręgoborzyce k. Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi