Popeye Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Witam, czy ktoś miał do czynienia z hałasem przypominającym rezonujący wentylator, dochodzący z okolic pod poduszką powietrzną pasażera? To taki rodzaj brzęczenia. Nie cały czas, chyba nigdy zaraz po uruchomieniu silnika. Pojawia się dopiero po kilku minutach i czasami zanika na chwilę, aby potem powrócić. Wydaje się, że nie jest związany z nawiewem, pojawia się niezależnie od konfiguracji nawiewu, klimy. Mam wrażenie, że to pracuje głośno jakaś pompka pneumatyczna, taki to rodzaj dźwięku. Uciążliwe to. Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Takie cos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 10 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Dzięki, sprawdzę. Choć niestety to nie wydaje się być ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 11 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Mam! Znalazłem! Się okazało pod maską, nie pod deską i się okazało że to zamoknięty i zwierający... przekaźnik ? Taki dodatkowy, na osobnej nóżce, do webasto. Siedział sobie między ECU i błotnikiem prawym i tak rezonował, coś jak wibrujący telefon dotykający blachy. Życie jest piękniejsze. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi