Bajo_jajo Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Witam, posiadam Almere n16 1.5 w gazie. Jest to model z początku produkcji więc silnik ma 90 kucyków. I właśnie w tym problem można powiedzieć. Trochę mnie boli jego moc i to, że czasem na górkach muszę redukować do 3 przy 80kmh żeby nie zwalniać pod nią. Stąd moje pytanie. Czy da się jakoś stosunkowo bezboleśnie zwiększyć moc auta? Znaczy żeby się silnik nie złamał w pół po 20km od tego ,,tuningu". Myślałem nad założeniem turbo bo to chyba najprostsza opcja. Dałoby się takie coś przeprowadzić? Zdaję sobie sprawę z kosztów takiej operacji ale nie opłaca mi się wymieniać auta, gdyż wyszłoby to jeszcze drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawnowerman Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Po opisie sadze za masz za malo wydajne wyryski albo reduktor od gazu ew zla mieszanke. Najprostsz metoda takiego tuningu aby zwiekszyc moc auta to je sprzedac i kupic mocniejsze. chyba ze masz 10-15 tys zl i bardzo ci sie nudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi