Benak8000 Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Witam serdecznie .Mam pewien problem co nie daje mi spokoju ,mianowicie przy mocniejszym szarpnięciu sprzęgła na 1biegu i zmianie na wsteczny słychać takie uderzenie jak by to było na przegubach ,półosiach .Dodaje gazu i szarpie tak sprzęgłem wciskam i puszczam i wtedy to słychać .Auto nic a nic nie telepie budą czy kierownicą idzie idealnie .zastanawiam się czy to poduszka jakaś,czy luz na przegubach czy luz w skrzyni ale jak jadę nawet na 3 biegu i szarpnę sprzęgłem też jest wyczuwalny luz .Jest to silnik 2.0 benzyna 4x4 przebieg 111 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakiluk Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benak8000 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 To słychać z przodu ,wchodziłem pod auto sprawdzałem czy czasem nie ma luzu na przegubach i jest OK .Tylna poduszka nie daje mi spokoju czy to czasem nie ona tak stuka .Sprawdzałem ze nawet jak jade na 3 biegu i piszcze gaz i wciskam szybko i puszczam sprzegło to tez stuka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 To jak masz jakiś kanał to wrzucasz bieg w aucie wchodzisz pod spód i bujasz autem do przodu i do tyłu.Jak poduszka będzie zerwana to będzie widać jak się rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benak8000 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Witam wymieniłem poduszkę skrzyni bo sporo tam pracowało i dalej jest ten luz .Sprawdziłem jeszcze przeguby wewnętrzne z przodu i trzymajac jedna ręka z pół oś a drugą ruszałem wałem i jest tam nawet spory luz ,czy to nie bedzie wina tego stukanie ja się rusza sprzęgłem .Najlepiej to idzie wybadać jak auto delikatnie toczy sie do tyłu a ruszasz do przodu i jak by to był luz ,mam nadzieje ,że to nie skrzynia bo wszystko pracuje idealnie i nic nie wyje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Ja nie mam z napędem na 4 buty ale u mnie jak ruszam półosią to też jest luz ale stukania nie słuchać.a może gdzieś ci zaczep tłumika puścić i tak stuka jak gwałtownie ruszasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 3 godziny temu, Benak8000 napisał: Witam wymieniłem poduszkę skrzyni bo sporo tam pracowało i dalej jest ten luz .Sprawdziłem jeszcze przeguby wewnętrzne z przodu i trzymajac jedna ręka z pół oś a drugą ruszałem wałem i jest tam nawet spory luz ,czy to nie bedzie wina tego stukanie ja się rusza sprzęgłem .Najlepiej to idzie wybadać jak auto delikatnie toczy sie do tyłu a ruszasz do przodu i jak by to był luz ,mam nadzieje ,że to nie skrzynia bo wszystko pracuje idealnie i nic nie wyje . A tuleje na sankach sprawdzałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benak8000 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Sprawdzałem breszką góra dół nic nie wyszułem nawet ledwie sie ruszyły . 19 godzin temu, calypso83 napisał: Ja nie mam z napędem na 4 buty ale u mnie jak ruszam półosią to też jest luz ale stukania nie słuchać.a może gdzieś ci zaczep tłumika puścić i tak stuka jak gwałtownie ruszasz Sprawdzałem wszystko to jest takie odczucie jak by luz na zazembianiu w skrzyni ale ja bardziej mysle że to na przegubie wewnętrznym tylko podczas jazdy wszystko gra nic nie telepie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolti2 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 W dniu 6.04.2022 o 12:28, Benak8000 napisał: Sprawdzałem breszką góra dół nic nie wyszułem nawet ledwie sie ruszyły . Sprawdzałem wszystko to jest takie odczucie jak by luz na zazembianiu w skrzyni ale ja bardziej mysle że to na przegubie wewnętrznym tylko podczas jazdy wszystko gra nic nie telepie itp Daj znać, czy naprawiłeś i co to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavvel_2004 Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Spróbuj trochę poszarpać rurą wydechową. Takie odgłosy jak opisujesz wydają czasami pierścienie uszczelniające wydech, są one w miejscach łączenia rury. Miałem identyczną sytuację, przy odpalaniu lub szarpnięciu sprzęgłem hałasowało niemiłosiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolti2 Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 U mnie winowajcą okazała się poduszka pod skrzynią, tak zwany lizak. Po wymianie cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi