Jojo Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Witam. Jaki polecacie olej do Nissana qashqai 1.6 dci J11 2015 rok automat start stop. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 SAE: 5W-30. Specyfikacja: ACEA C4. Pojemność [litr]: 5. Olej: Olej syntetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Dodam coś od siebie... SAE 5W-30 DPF lub z niskim SAPS lub agodny z ACEA C4. Co do ilości to sie nie mogę zgodzaić z moderatorem globalnym narażając się na wywalenie z tego forum ... 5,1 L dla wymiany bez filtra czyli tak nie robić, dla silnika po naprawie głównej 6,6 L, z filtrem to dla typu 1 5,5L a dla typu 2 6,2L. Generalnie zalać tak aby było pełno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterros Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Potwierdzam, przy wymienię oleju z filtrem do silnika 1.6dci 130 KM 2017r wchodzi mi jakieś 6.2l. Raz dałem 6l do wymiany, to ASO musiało dolewkę robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi