Error Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Cześć, Słuchajcie bo mam od pewnego czasu problem z moim nissanem 2009rok, 2.0 dci 150km, a więc tak, samochód rano dziwnie ciężko odpala i to tylko przy pierwszym dłuższym postoju na przykład jak postoi przez całą noc, później juz przy drugim odpalaniu normalnie leciutko kręci nie wiem czym może to być spowodowane ktoś coś takiego miał?, i teraz moj największy problem który mam od jakiegoś już czasu to gdy samochód jest już nagrzany to występuje dziwne nie wiem jak to do końca opisać, ale jest to takie "buczenie" taki bassowy odgłos który moim zdaniem wydobywa się gdzieś spod maski i roznosi się to po kabinie samochodu od zewnątrz tego tak nie slychac i wystepuje to tylko podczas przyśpieszania z wolnych obrotów na wyższych obrotach juz normalnie silnik pracuje na postoju podczas dodawania gazu silnik pięknie pracuje jest to tylko podczas obciążenia, takie oto zjawisko powstało po wymianie koła pasowego wcześniej nie było takiego czegoś dodam też, że na zimnym silniku takiego czegoś nie ma "buczenia" podcasz przyśpieszania dopiero gdy nabierze trochę temperatury to wtedy to sie pojawia (mam wrażenie,ze na zimnym silniku samochod lepiej pracuje niz na rozgrzanym) i też mam jakieś drgania na kierownicy po nagrzaniu samochodu na zimnym też tego nie ma dodam, że koło dwumasowe mam też nowe, nissan ma przejechane 295tys. Ktoś by mógł mi pomóc? Albo chociaż trochę nakierować? Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Skoro piszesz że wymienialeś koło pasowe i od tego momentu masz ten problem to ja bym szukał przyczyny właśnie tam,może coś jest nie tak z tym kołem, jakaś wada fabryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Error Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Byłem u dwóch innych mechaników i twierdzą, że koło jest prawidłowo zamontowane:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi