Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

glasny w srodku J10 2011

Jagger_lodz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry.

To moj pierwszy post. 

Jezdze Insignia 1.8 benzyna ale dla zony szukam J10 w dieslu 1,5 dci.

Ogladam juz jednego czy dwa i zatanawia mnie czy to ze glosno jest w kabinie to norma.

Poza tym w obu ( przebiegi kolo 230KK) slychac delikatne klepani kilka sekund po uruchoieniu silnika.

Czy ten typ tak ma?

K9K nie jest super cichy.. a na zimnym klekocze jak na małą francuzeczkę przystało z rana :)

1 minutę temu, OsobaNN napisał:

K9K nie jest super cichy.. a na zimnym klekocze jak na małą francuzeczkę przystało z rana :)

Nie jezdzilem dieslem od 15 lat ale w trasie troche to moze byc meczace. Poza tym to delikatne klepanie po rozruchu - boje sie o wtryski.

Mam wrazenie ze moja insignia 1.8 140KM benzynka, lepiej sie zbiera od tego 1,5 Dci. masa niby ta sama, waga podobna i J10 powinien miec lepszy moment obrotowy?...

Kwestia przyzwyczajenia, nie jest tragicznie. Pojazd jest dość wiekowy wieć kondycja może byc rózna. Należy dokładnie sprawdzić bo jak z rynku niemieckiego to przebieg raczje x2 i kondycja też może być słaba jak na pojazd na ON.. tutaj się opłaca jedynie jak się bardzo dużo km robi....czyli nowy kupiony...3 lata i 250-300 tys i do turasa.. ten zrobi kolejne 200 i do Polski i tam juz jest 200 tys

Je jestem dobrym przykłądem do porównaina, jeżdźąc pojazdami 400 hp+ daje efekt ,że inne stoją w miejscu. Nie mniej nie ma się co spodziewać bolidu F1.. jedzie i tyle... plusem K9K w dobrej kondycji jest niskie spalanie.. i tylko tyle.