kefir00 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Witajcie. W Almerze 1,5 wyskoczył błąd P0335 - czujnik wału. Kupiłem czujnik i próbowałem go wymienić, ale mi się nie udało. W ogóle jest możliwe wyciągnięcie go bez demontowania czegokolwiek innego? Wydawało mi się, że może nie wystarczyć miejsca. W każdym razie - niby proste jak drut, ale mi się nie udało - nie chciał wyjść przy ciągnięciu ręką i lekkim podważaniu, tylko sobie nim pokręciłem. No, ale dostęp do niego jest średni. No i najważniejsze - po wszystkim błąd(skasowałem) już się nie pojawił, ale przejechane mniej niż 100km. Ja wiem, że czekać, obserwować, ale sam nie wiem - potrzebna wymiana tego czujnika? Błąd pewnie wróci? W sumie mam jeszcze ponad tydzień na zwrot czujnika. Wiem, że była akcja serwisowa tych czujników, ale ta Almera raczej na niej nie była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir00 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 (edytowane) Dobra, wymieniłem skurczybyka. Praca na rozgrzanym silniku nie pomaga, ale pomogło chyba dużo więcej wd40. Do tego odkręciłem korek wlewu oleju. Po prostu sobie wykombinowałem, że niemożliwe, żeby tak się trzymał na samej uszczelce, że może to trochę podciśnienie. Pytanie, czy totalnie głupie czy nie? Zobaczymy dalej. Edytowane 6 Czerwca 2022 przez kefir00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 P0335 to czujnik wału, ale może to być czujnik sam w sobie lub połaczenie z ECU lub oba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi