Inos Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Witam, jestem posiadaczem Qashqai j10 tekana od pół roku, wcześniej miałem auta grupy VW więc dopiero poznaję uroki tego samochodu? Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie więc postanowiłem napisać tutaj może ktoś z was będzie w stanie mi pomóc ? Otóż gdy otwieram drzwi to pojawia się pikanie ze środka auta a gdy zamykam auto to słychać pikanie z pod maski. Przeczytałem gdzieś że to może być wina czujnika od maski że niby nie jest zamknięta ale czy na pewno? Nagrałem filmik tych dźwięków Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Mi to wygląda na alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celmot Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 jeśli na liczniku świeci dodatkowo lampka to prawdopodobnie nie wyłączasz do końca stacyjki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inos Opublikowano 9 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 (edytowane) 16 godzin temu, Celmot napisał: jeśli na liczniku świeci dodatkowo lampka to prawdopodobnie nie wyłączasz do końca stacyjki Ale mruga kontrolka na czerwono Lock, czy ma tak być? Stacyjka jest przekręcona do końca w lewo Przy alarmie też by był dźwięk otwartych drzwi? Też tak macie u siebie? Edytowane 9 Czerwca 2022 przez Inos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inos Opublikowano 9 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 (edytowane) 21 godzin temu, Celmot napisał: jeśli na liczniku świeci dodatkowo lampka to prawdopodobnie nie wyłączasz do końca stacyjki No to świetnie, miałeś rację nie był do końca przełączony wyłącznik i nie dało się go przełączyć ale gdy przekręcałem na Lock to wcisnąłem przycisk pusch i się przełączył. Objawy ustały ale teraz mam gorszy problem nie mogę teraz przełączyć w żadnym kierunku stacyjki a przycisk pusch jest wciśnięty ? help me please Problem rozwiązany. Wcisnąłem pedał hamulca i użyłem zapasowego kluczyka i się odblokowało. Uff. Jeżdżę pół roku tym autem i nigdy nie dawałem na Lock nawet nie wiedziałem że trzeba .. ps żeby zablokować na Lock muszę wcisnąć pusch trochę to głupie bo powinno odrazu można przekręcać na Lock. Wy też tak macie? Edytowane 9 Czerwca 2022 przez Inos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 W dniu 9.06.2022 o 19:18, Inos napisał: Wy też tak macie? Tak. Wiele japońców i nie tylko ma takie rozwiązanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi