Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dziwne dźwięki po zamknięciu drzwi, jak to wyciszyć?

Inos
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem posiadaczem Qashqai j10 tekana od pół roku, wcześniej miałem auta grupy VW więc dopiero poznaję uroki tego samochodu? Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie więc postanowiłem napisać tutaj może ktoś z was będzie w stanie mi pomóc ?

Otóż gdy otwieram drzwi to pojawia się pikanie ze środka auta a gdy zamykam auto to słychać pikanie z pod maski. Przeczytałem gdzieś że to może być wina czujnika od maski że niby nie jest zamknięta ale czy na pewno?

Nagrałem filmik tych dźwięków

Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Jacek

16 godzin temu, Celmot napisał:

jeśli na liczniku świeci dodatkowo lampka to prawdopodobnie nie wyłączasz do końca stacyjki

Ale mruga kontrolka na czerwono Lock, czy ma tak być? Stacyjka jest przekręcona do końca w lewo

Przy alarmie też by był dźwięk otwartych drzwi? Też tak macie u siebie?

Edytowane przez Inos

21 godzin temu, Celmot napisał:

jeśli na liczniku świeci dodatkowo lampka to prawdopodobnie nie wyłączasz do końca stacyjki

No to świetnie, miałeś rację nie był do końca przełączony wyłącznik i nie dało się go przełączyć ale gdy przekręcałem na Lock to wcisnąłem przycisk pusch i się przełączył. Objawy ustały ale teraz mam gorszy problem nie mogę teraz przełączyć w żadnym kierunku stacyjki a przycisk pusch jest wciśnięty ? help me please 

Problem rozwiązany. Wcisnąłem pedał hamulca i użyłem zapasowego kluczyka i się odblokowało. Uff. Jeżdżę pół roku tym autem i nigdy nie dawałem na Lock nawet nie wiedziałem że trzeba .. ps żeby zablokować na Lock muszę wcisnąć pusch trochę to głupie bo powinno odrazu można przekręcać na Lock. Wy też tak macie? 

IMG_20220609_190001.jpg

IMG_20220609_190234.jpg

Edytowane przez Inos

W dniu 9.06.2022 o 19:18, Inos napisał:

Wy też tak macie? 

Tak. Wiele japońców i nie tylko ma takie rozwiązanie. 

• Thanks 1