Navkol Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zdaje się że instalacja spryskiwacza jest nieszczelna. Po dolaniu płynu część wyciekła na podłogę w garażu. Czy wie ktoś od czego zacząć poszukiwania (może jest manual) ? Mój JUKE to rocznik 2014 bez sprysków reflektorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zbiornik płynu spryskiwacza składa się z 2 elementów: 1- zbiornik 2- szyjka - przez którą wlewasz płyn Może masz nieszczelne połączenie między tymi elementami, a wlałeś płynu "pod korek". Delikatnie kręcąc na boki szyjką i ciągnąc ku górze, wyjmiesz szyjkę i zobaczysz jak wygląda połączenie. Tak przynajmniej miałem w Nissanach Micra, N15 i Pulsar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navkol Opublikowano 17 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 (edytowane) Sądziłem że zbiornik jest "odlany" w całości razem z wlewem.... Czy między zbiornikiem, a tą szyjką jest jakaś uszczelka? PS.: kto pamięta Polonezy z "miękkimi workami" zamiast sztywnych zbiorniczków na płyn ?? Edytowane 17 Czerwca 2022 przez Navkol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 O ile dobrze pamiętam - jest, ale to już sam łatwo sprawdzisz jak wyjmiesz szyjkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi