bubuss Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Witam czy ktoś z was wymianiał w swoim murano rozrząd Z51 3.5 ? I jaki jest koszt tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz27041 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Ja wymieniałem ,bo robiłem przesiadkę na silnik z murano z 52 więc musiałem po przekładać bebechy z 51 do 52 częściowo czyli wariatory i koła zębate,co do kosztów to interes dosyć drogi ja robiłem to sam bo mam warsztat, najlepiej wyrzucić silnik że skrzynią na glebę wtedy jest idealny dostęp do pokrywy rozrządu.Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu TapatalkaNie mogę ściągnąć tej rozpiski co wysłałeś mi na emailWysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 21 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Czemu nie możesz kilka razy udostępniałem może zrobie teraz inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 21 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 wysłałem ci w 10 emailach musisz wszystkie ściągnąć i rozpakować jeden i wszstko będziesz miał. A wymieniał byś rozrząd odrazu z wariatorami jak byś miał? Ja do końca nie wiem czy to rozrząd bo nic nie stuka łańcuch ani nie brzęczy błędów też nie wurzuca żadnych. jeszcze się zastanawiam czy tego dźwięku nie powoduje jakiś element gumowy przy napinaczu paska wielorowkowego, przy sprzęgle klimy czy coś takiego. co sądzisz o tych zestawach https://www.iparts.pl/czesc/zestaw-lancucha-rozrzadu-hepu-210436,0-178-210436-2839702.html#103278 https://www.iparts.pl/czesc/zestaw-lancucha-rozrzadu-ijs-group-401280fk,0-4862-401280fk-3256556.html#103278 https://www.iparts.pl/czesc/zestaw-lancucha-rozrzadu-fai-autoparts-tck252l,0-267-tck252l-2196554.html#103278 Niechce dużo wydawać bo zamierzam nim pojeździć jeszcze max 2 lata a nie robię dużych przebiegów max 10 tys rocznie nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz27041 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Siema,spoko już sobie poradziłem coś nie tak było z przesyłem danych ,już troszkę zapoznałem się z literaturą ale muszę sobie tłumaczyć bo niestety u mnie krucho z angielskim, a co do rozrządu to jak będziesz zakładał to lepiej wymienić zestaw z kołami,bo one też się zużywają i wtedy napinacz jest bardziej wychylony, i skraca się przebieg rozrządu ze względu na hałas łańcuchów.A co do twoich spostrzeżeń to musisz zdjąć pasek osprzętu i osłuchać wszystkie podzespoły które napędza pasek kręcąc nimi,tak może zlokalizujesz hałas który cię niepokoi. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz27041 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 A zapomniałem o wariatorach to zależy jaki masz przebieg i na jakim oleju silnik pracuje i co ile go wymieniasz, raczej wariatory się regeneruje,rozbiera czyści smaruje i składa najważniejsza jest zębatka czy nie jest bardzo zjechana , jak jest to niestety wymiana na nowe. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 21 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 przebieg mam jakieś 198 tys orginalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi