kombi2005 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Witam Mam lampkę serwisu na desce i zczytany błąd Unknown DTC : ##0486## co to znaczy ? Mozna ten błąd skasować ale po kilku odpaleniach znowu się pojawia .... Może ktos pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kombi2005 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 W dniu 27.06.2022 o 21:07, kombi2005 napisał: Witam Mam lampkę serwisu na desce i zczytany błąd Unknown DTC : ##0486## co to znaczy ? Mozna ten błąd skasować ale po kilku odpaleniach znowu się pojawia .... Może ktos pomóc ? Kod DTC P0486 jest ogólnym kodem DTC związanym z problemem w obwodzie elektrycznym zaworu B recyrkulacji spalin (EGR). Kod DTC P0486 dotyczy tego samego problemu we wszystkich pojazdach, jednak istnieje wiele rodzajów EGR, czujników i metod aktywacji. Jedyne podobieństwo polega na tym, że wszystkie one uwalniają spaliny do kolektora dolotowego, aby schłodzić głowicę cylindrów. tyle udało mi się wyszukać - myśle że to sprawa EGR który malezy po prostu wymienić .... ( zamiennik ok 150 zł ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi