sztempel89 Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Cześć wszystkim, mam Qashqai a j10 z 2008 roku z systemem xanavi. Od paru tygodni komputer pokładowy pod siedzeniem świruje. Mianowicie przy przekręcaniu kluczykiem raz odpala system normalnie a raz wyświetla tylko napis secure na żółto. Zauważyłem że nawet na wyłączonym silniku i braku zasilania komputer - odtwarzarka map dvd - co jakąś minutę na chwilę się załącza . Do tego jeśli trafię w odpowiednim momencie z włączeniem zapłonu (tzn w tym samym momencie co dvd się uruchomi na chwilę) to wszystko załącza się normalnie, to samo jak odepne kość zasilająca i wepne spowrotem. Nie wiem czy ktoś z Was miał podobny problem ale zastanawia mnie czy to komputer czy moduł komfortu może być uszkodzony. Samochód podpinany pod Delphi i nie pokazuje błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heikehelms Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 W dniu 6.07.2022 o 19:31, sztempel89 napisał: Cześć wszystkim, mam Qashqai a j10 z 2008 roku z systemem xanavi. Od paru tygodni komputer pokładowy pod siedzeniem świruje. Mianowicie przy przekręcaniu kluczykiem raz odpala system normalnie a raz wyświetla tylko napis secure na żółto. Zauważyłem że nawet na wyłączonym silniku i braku zasilania komputer - odtwarzarka map dvd - co jakąś minutę na chwilę się załącza . Do tego jeśli trafię w odpowiednim momencie z włączeniem zapłonu (tzn w tym samym momencie co dvd się uruchomi na chwilę) to wszystko załącza się normalnie, to samo jak odepne kość zasilająca i wepne spowrotem. Nie wiem czy ktoś z Was miał podobny problem ale zastanawia mnie czy to komputer czy moduł komfortu może być uszkodzony. Samochód podpinany pod Delphi i nie pokazuje błędów. soundcloud downloader Mam ten sam problem i dalej nie wiem co robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi