Ares97 Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 (edytowane) Siemka, jak w tytule - szykuje mi się serwis olejowy i wymiana tarcz klocków i płynu hamulcowego wraz z czyszczeniem tłoczków itd. Z jakiej stronki zamawiacie części, oleje itd? Rok temu za olej bańkę 5L Motula płaciłem 180 zł. w tym roku postanowiłem zamówić sobie z stronki www.czesciauto24.pl bo znajomy polecił i ten sam olej prawie 270 zł + bańka 1litr 65 zł= 335 zł za sam olej.... ? Jak w ogóle czytać te numery części zamiennych jakie pasują do auta, da się jakoś na podstawie numeru VIN samemu to ogarnąć? Bo patrząc nawet na stronach informację o częściach to różne grubości tarcz np mimo że obie do 1.6 dci z 4x4 i +2 itd. żeby nie kupić czegoś złego ? Dzięki za pomoc Edytowane 20 Lipca 2022 przez Ares97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 (edytowane) Godzinę temu, Ares97 napisał: Rok temu za olej bańkę 5L Motula płaciłem 180 zł No i po co przepłacać? Motul to akurat żaden miód. Polecam orlen platinium C4 5W30. C4 bo pewnie masz FAP. To dobry olej, którego raczej nikt nie podrabia, w przeciwieństwie do motula. https://allegro.pl/oferta/orlen-max-expert-c4-5w30-4l-renault-nissan-rn-0720-10075458903 Godzinę temu, Ares97 napisał: da się jakoś na podstawie numeru VIN samemu to ogarnąć? www.catcar.info Godzinę temu, Ares97 napisał: Z jakiej stronki zamawiacie części, oleje itd? Ja kupuję na allegro u sprawdzonych sprzedawców. Łatwo, szybko, z bezpłatną przesyłką (smart). Nie można zapominać, że jest też ASO i niektóre rzeczy tylko tam są do nabycia, np. niedawno kupowałem wąż układu chłodzenia, bo pękł. Edytowane 20 Lipca 2022 przez cezzar1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares97 Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 22 godziny temu, cezzar1 napisał: No i po co przepłacać? Motul to akurat żaden miód Widzisz, człowiek nie wie, nie zna się, opinii miliony wśród znajomych, na forum też różne krążyły widziałem opinie i tak potem wychodzi Gdybym chciał zmienić na Orlena z Motula to muszę robić jakąś płukankę czy coś, czy nie ma sensu się bawić? 22 godziny temu, cezzar1 napisał: www.catcar.info 22 godziny temu, cezzar1 napisał: Ja kupuję na allegro u sprawdzonych sprzedawców. Łatwo, szybko, z bezpłatną przesyłką (smart). Nie można zapominać, że jest też ASO i niektóre rzeczy tylko tam są do nabycia, np. niedawno kupowałem wąż układu chłodzenia, bo pękł. Super, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 6 godzin temu, Ares97 napisał: Gdybym chciał zmienić na Orlena z Motula to muszę robić jakąś płukankę czy coś, czy nie ma sensu się bawić? Płukankę zawsze warto zrobić, obojętnie czy zmienia się olej na inny, czy nie. Jak nie zrobisz, to też się nic nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi