bodi69 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Witam serdecznie. Czy ktoś z państwa miał problem z szybą od strony kierowcy. Sterowanie przyciskiem opuszcza ale nie podnosi. Sterowanie przyciskiem od strony kierowcy bez problemów.?. Pozostałe szyby Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_slawek Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Mam tak z tylną lewą szybą. Przyciskiem kierowcy mogę opuścić, ale już nie podniosę. Muszę użyć przycisku w drzwiach tylnych. Rozebranie sterownika i wyczyszczenie poprawia sytuację na jakiś czas, a później wraca do "normy". Z moich obserwacji wynika, że szyba ta przesuwa się najciężej, więc może tu jest pies pogrzebany? Na forum ktoś pisał jak poprawić płynność przesuwu na prowadnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Godzinę temu, sk_slawek napisał: Na forum ktoś pisał jak poprawić płynność przesuwu na prowadnicach. Było na forum jakiś czas temu. Opuszczamy szybę i kilka kropel (psiknięć) smarowidła z silikonem )do zabezpieczania uszczelek) do każdej prowadnicy. Później kilka razy szyba w górę i w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziadekJanek Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 20 minut temu, Andrzej G napisał: Opuszczamy szybę i kilka kropel (psiknięć) smarowidła z silikonem )do zabezpieczania uszczelek) do każdej prowadnicy. Później kilka razy szyba w górę i w dół. Metoda sprawdzona! U mnie zadziałało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi