Johny_W Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Cześć, Mam problem z oryginalną kartą SD zakupioną w ASO Nissana w moim X-trailu 2017r. Wyświetla się komunikat "Brak nawigacyjnej karty SD. Proszę korzystać tylko z kart nawigacyjnych SD firmy Nissan". Zgłosiłem reklamację na kartę jednak okazało się, że inne karty również nie działają. Dziś otrzymałem telefon z ASO, że przyczyną jest radio/nawigacja i wymaga ona wymiany w kwocie 37 tys zł. Bardzo dziękuję za wszelką pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodomela Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 (edytowane) no przecież napisali co masz zrobić :D:D:DDDD Napisz coś więcej: - działało xxxx lat - zawsze nie dziłało - nie wiem czy działało bo kupiłem bez karty czy wkładałem kartę do innego czytnika, np w laptopie? odczytał zawartość? a czy reszta w radio za 37kzł. działa? tj. dotyk, bluetooth, audio z USB, radio FM, radio DAB, itd.? Jaki soft radia? ja tu nie jestem filofozem ale jak dla mnie to czytnik do wyczyszczenia i ewentualnie wymiany, tak na z kuli wróżono. wyciągnął bym radio i zaniósł do serwisu rtv na wyczyszczenie/przelutowanie gniazda SD P.S. sprzedam radionawigację nissan za 30 tysięcy, może być z wymianą. Oryginał i działa ? Edytowane 4 Sierpnia 2022 przez dodomela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_W Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Radio działa, bluetooth, audio z USB, wszystkie funkcje bez nawigacji. Problem powstaje tylko w bardzo upalne dni. Karta działała normalnie, zakupiona została w kwietniu tego roku. Poza wymianą w kwietniu nie ruszałem karty od zakupu auta w 2018r (nie licząc aktualizacji w serwisie). Stara karta również nie działa - wyświetla ten sam komunikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 2 godziny temu, Johny_W napisał: (...) Dziś otrzymałem telefon z ASO, że przyczyną jest radio/nawigacja i wymaga ona wymiany w kwocie 37 tys zł. Nie wierzę... może chodziło o 3.700 zł ? Z drugiej str. nawet tyle bym nie dał za takie "multimedia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodomela Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Johny_W napisał: Problem powstaje tylko w bardzo upalne dni. Zdecydowanie zimne luty. Masz 5 wyjść: 1) ASO -> 37kzł. 2) rtvService -> szacuję max 200 za przewalutowanie i wyczyszczenie 3) aliexpres i androidradio z obsługą wszystkiego, jest temat na forum i cena około 1800 (jak mnie pamięć nie myli), ale to poszukasz i znajdziesz 4) aledrogo i zakup radia za 300 do max 500zł 5) Moje radio za 29kzł. Edytowane 4 Sierpnia 2022 przez dodomela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 11 minut temu, dodomela napisał: 5) Moje radio za 29kzł. Najlepszy jest ten pkt... Licytujmy dalej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Godzinę temu, dodomela napisał: 1) ASO -> 37kzł. 5) Moje radio za 29kzł. 55 minut temu, elsebo napisał: Najlepszy jest ten pkt... Licytujmy dalej..... Obniżył cenę w stosunku do ASO, bo tam z montażem, a u kol. dodomela tylko wysyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_W Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Dzięki, za wszystkie podpowiedzi. Rzucę na to okiem po urlopie. Najciekawszą opcją wydaje się wymiana na coś z androidem, trochę to odświeży auto Najdziwniejsze, że podczas użytkowania klimatyzacji, lub gdy temp oscyluje około 20 stopni wszystko działa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodomela Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 44 minuty temu, Johny_W napisał: Najdziwniejsze,(...) temp oscyluje około 20 stopni wszystko działa ... nic najdziwniejszego, poprostu zimny lut.... nie zimny lód, a już napewno nie zimny Lud. Jak nic zimny lut. Możesz sam się pobawić lutownicą i kalafonią, a wydając extra 3zł mieć nowiuśkie gniazdo... chyba takie np.: https://allegro.pl/oferta/gniazdo-karty-pamieci-sd-559-12436732835 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi