aspirant Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Witam, pojawił mi sie płyn chłodniczy na dwóch tłokach, głowica zrobiona i sprawdzona , co może być przyczyną - uszczelka czy nierówny blok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoog Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Raczej uszczelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zazwyczaj uszczelka jak powiedzia przemoog, jak zdejmiesz czapkę to można sprawdzić czy jest blok równy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmijimmi Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Witam Tez mam taki problem, płyn chłodniczy podcieka do 3-go cylindra, dodatkowo w misie znalazł się mały kawałek jakiegoś metalu jakiś pomysł z czego to się oderwało? to może być gniazdo zaworowe, albo cześć tłoka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Think68 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Kolego natychmiast do mechanika i to sprawdzonego. Dlaczego nikt nie odpowiada na pytania potrzebujących? Przecież to jest forum i moim zdaniem odpowiedzi powinny być dokładne, rzeczowe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 2 godziny temu, Think68 napisał: Dlaczego nikt nie odpowiada na pytania potrzebujących? Przecież to jest forum i moim zdaniem odpowiedzi powinny być dokładne, rzeczowe. Kolego czy twoja kula wróżbity także się zepsuła? Jakoś nie widzę u Ciebie odpowiedzi dokładnej i rzeczowej do zadanych pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Think68 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 A co mam napisać? Trzeba rozebrać silnik i tyle. Zresztą kumaty mechanik będzie wiedział co zrobić. Bez uszczypliwości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PP76 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 czy może coś się wyjaśniło? przypadkiem trafiłem, a to ciekawostka bo znów na 3 tłoku mam płyn i to po zrobieniu głowicy przejechane około 10k, nie przypuszczałem ze to powtarzalne niestety? silnik ma 160K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi