herman75 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Witam, Na początek przyznam szczerze, że mam spory problem znaleźć się na Waszym forum i do końca nie wiem gdzie zamieszczać posty więc mam nadzieję, że jeżeli popełniłem błąd, to będzie mi odpuszczone. Tym bardziej, że starałem się korzystać z funkcji "szukaj" ale wyskakują mi wyniki tak dalekie od zapytania, że odpuściłem sobie. Stałem się posiadaczem pojazdu jak w temacie. Szybko zaczęło szumieć łożysko oporowe sprzęgła. Mało tego, przy dłuższej trasie pedał sprzęgła nie odbija do końca. Po jakimś czasie jazdy na krótkim odcinku wraca do normy. Teraz kilka pytań: 1. Jakie polecacie sprzęgło ? Mocno mnie zastanawia Blue Print. Macie jakieś doświadczenie ? 2. Blokujący się pedał sprzęgła sugeruje uszkodzoną tuleję ślizgową łożyska oporowego lub blokujące się łożysko w uszkodzonym "słoneczku" docisku. Raczej podejrzewam tuleję ale nie mogę znaleźć w ofertach. Jakaś podpowiedź ? 3. Do wymiany sprzęgła lepiej demontować silnik czy skrzynię ? Macie jakiś manual ? 4. łożysko prowadzące "noskowe" też wymieniać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 22 godziny temu, herman75 napisał: Witam, Na początek przyznam szczerze, że mam spory problem znaleźć się na Waszym forum i do końca nie wiem gdzie zamieszczać posty więc mam nadzieję, że jeżeli popełniłem błąd, to będzie mi odpuszczone. Tym bardziej, że starałem się korzystać z funkcji "szukaj" ale wyskakują mi wyniki tak dalekie od zapytania, że odpuściłem sobie. Stałem się posiadaczem pojazdu jak w temacie. Szybko zaczęło szumieć łożysko oporowe sprzęgła. Mało tego, przy dłuższej trasie pedał sprzęgła nie odbija do końca. Po jakimś czasie jazdy na krótkim odcinku wraca do normy. Teraz kilka pytań: 1. Jakie polecacie sprzęgło ? Mocno mnie zastanawia Blue Print. Macie jakieś doświadczenie ? 2. Blokujący się pedał sprzęgła sugeruje uszkodzoną tuleję ślizgową łożyska oporowego lub blokujące się łożysko w uszkodzonym "słoneczku" docisku. Raczej podejrzewam tuleję ale nie mogę znaleźć w ofertach. Jakaś podpowiedź ? 3. Do wymiany sprzęgła lepiej demontować silnik czy skrzynię ? Macie jakiś manual ? 4. łożysko prowadzące "noskowe" też wymieniać ? Hej, jest kilka tematów o sprzęgle w Tyrusiu 2,7. Może znajdziesz odpowiedź ( ja nie czytałem więc nie wiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi