wojciechu11 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 (edytowane) Witam. Jaki filtr paliwa zastosowaliście w Xtrailu T 32, 2017, 1,6 benzyna. Wszystkie inne filtry znalazłem bez problemu, a z tym filtrem mam problem. Pozdrawiam Edytowane 7 Września 2022 przez wojciechu11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 W benzynie to raczej nikt nie zmienia. Ale jak już szukasz to będzie pod autem koło zbiornika zapewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechu11 Opublikowano 8 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Zaskoczyłeś mnie informacją, że filtra się nie zmienia. Zawsze w poprzednich samochodach wymieniałem wszystkie filtry : oleju, powietrza, paliwa i kabinowy, teraz pierwszy raz kompletuje filtry do Xa, do tej pory miałem przeglądy w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 7 minut temu, wojciechu11 napisał: Zaskoczyłeś mnie informacją, że filtra się nie zmienia. Zależy gdzie się ktoś tankuje. Jak na stacjach "Bolek-Lolek", bo atrakcyjna cena, to filtr paliwa lepiej mieć pod ręką . Teraz przez częste kontrole na stacjach paliw jest trochę lepiej z jakością paliwa niż to było kilkanaście lat temu, ale kiedyś jak pożyczyłem szwagrowi malucha i oddając mi zatankował u "Bolka-Lolka" pod korek, to zanim doszło do połowy baku, maluch zaczął prychać, a że filtr paliwa był na wierzchu i przezroczysty, to zobaczyłem czerń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 11 godzin temu, wojciechu11 napisał: Zaskoczyłeś mnie informacją, że filtra się nie zmienia. Zawsze w poprzednich samochodach wymieniałem wszystkie filtry : oleju, powietrza, paliwa i kabinowy, teraz pierwszy raz kompletuje filtry do Xa, do tej pory miałem przeglądy w ASO. To nie diesel, gdzie zmienia się filtr raz w roku. Ale jeśli chcesz to kto komu zabroni. Tak jak pisałem jest pod autem w okolicy zbiornika i pompy paliwa. Tak mi się wydaje, bo nie znam modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalp Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 no dobra - ale macie jakiś kod tego filtra? szukałem po necie, ale niestety nic nie wyskakuje... olej, powietrze, czy kabina - cała masa, ale paliwa nie namierzyłem... a też mi się wydaje że raz na... 5 lat... warto by było wymienić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Jest jeden filtr w baku na cale zycie pompy paliwowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi