Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Mechanizm lusterek chodzi z oporem

Ares97
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka, czy smarował ktoś lub robił coś z mechanizmem rozkładania/składania lusterek? Generalnie problem jest taki że ruch nie jest płynny, tylko widać że lusterko ma minimalne szarpnięcia podczas zmiany pozycji, dodatkowo lewe rozkłada się o ułamek sekundy szybciej niż prawe, a raz zdarzyło się że prawe nie zareagowało w ogóle na przycisk, ale to było zimą i mogło się zdarzyć. Spryskać jakimś specyfikiem na "wcisk" czy rozebrać? Generalnie nie przeszkadza mi to, ale czasami lepiej zapobiegać niż leczyć. 

A może to normalne działanie, tylko wcześniej uwagi nie zwracałem, chociaż wydaje mi się że kiedyś było lepiej.
Z góry dzięki za odpowiedzi :) 

3 godziny temu, Ares97 napisał:

Spryskać jakimś specyfikiem na "wcisk" czy rozebrać? Generalnie nie przeszkadza mi to, ale czasami lepiej zapobiegać niż leczyć. 

Kto smaruje ten jedzie :D

Spryskaj jakimś sprayem ale nie WD40, tylko uniwersalnym bezsilikonowym. Będziesz miał przy okazji do zamków w drzwiach, kłódek i łańcucha w rowerze

np. https://allegro.pl/oferta/smar-wielofunkcyjny-200-ml-vergionic-11829765797?fromVariant=11833718006

W dniu 14.09.2022 o 14:03, Andrzej G napisał:

Kto smaruje ten jedzie :D

Spryskaj jakimś sprayem ale nie WD40, tylko uniwersalnym bezsilikonowym. Będziesz miał przy okazji do zamków w drzwiach, kłódek i łańcucha w rowerze

np. https://allegro.pl/oferta/smar-wielofunkcyjny-200-ml-vergionic-11829765797?fromVariant=11833718006

Spryskałem, lewe chodzi lepiej, prawe dalej przeskakuje, ale muszę chyba poprosić kogoś żeby składał i rozkładał lusterko podczas psikania, bo w lewym da się to zrobić samemu wtedy dokładniej penetruje smar widzę :D
Dzięki