Kar Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Witam Kolegów , dzisiaj miałem taka przygodę , uruchomiłem nissana po czy zgasł tak jak by prądu nie było . Żadna kontrolka się nie świeciła . Uruchomiłem go z kabli , i start stop komunikat mi wyskoczył ze nie działa. Żadnych błędów na desce , chęci engine czy cokolwiek innego . Jakieś sugestie ? Dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Hmm.. jaki model itp.. generalnie po takich informacjach to wróżenie z fusów... podpiąć pod kompa i zobaczyć jakie błady są i jakie były w przeszłości to może dać pogląd na temat tego jakiegoś Nissana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kar Opublikowano 28 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 1.5dci 2015 przepraszam za niekompletne informacje , przetestowałem go prostym skanerem i wyszło mi tylko p0380 glow plug /heater circuit a. Aku nowy założony w sierpniu przez dealera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kar Opublikowano 28 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Nissan qashqai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Jeśłi chodzi o P0380 to jest wzbudznay gdy ECM wykrywa błąd układu sterowania świec żarowych, ECM wykrywa, że obwód świec żarowych jest otwarty przez przynajmniej 3 sekundy. Czyli poza oczywistym tematem padnietych śweic żarowych , może byc zwarcie lub przerwa w obwodzie sterwonika albo w obwodzei sygnału wejściowego . Jeśli jesteś sam w stanie przeprowadzic kontrole to mogę powiedziec ktore złacze i jakie napięcie. Poza tym moga być błedy zapisane jako historyczne w ECM a zwykły tester może ich nie pokazać. Jeśłi zgasł to albo zailanie w paliwo albo elektryka, Ja bym podzedł droga weliminowanie potencjalnego problemu zwiazanego z P0380 i zobaczył co dalej. Jeśli problem pojawił pierwszy raz może to onaczać ,że coś zdycha, ale jeszcze dycha. Jak silnik pracował po odpaleniu ? Błąd start stop, diagnostyke można przeprowadzic tylko na Consulcie. Po wystąpieniu błedu start stop powinny byc widziane DTC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kar Opublikowano 28 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Po odpaleniu z kabli ,zapalił normalnie , silnik chodził bez żadnego problemu . Testowałem aku , faktycznie nowy i ładuje pod napięciem . Jutro go podpinam pod snap on i zobaczymy co wyjdzie. Mam gwarancje od dealera , bo to świeży zakup wiec jestem goły w tym temacie. Ale jak coś poważnego to go zwrócę żeby naprawili . Dziekuje za odpowiedz . Jutro dam znać czy i jakie błędy wyskoczyły i czy coś w historii jest ,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi