tomaszkoza Opublikowano 1 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Jaki olej do silnika 12 16 48kw był by najlepszy zamiast PETRONAS i oczywiście nie najdroższy ale dobry proszę o propozycję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 To mało wymagajacy silnik więc jak zalejesz markowy 5W30 zgodny ze wskazaniem książki serwisowej, to producent nie ma wielkiego znaczenia. Np. Mobil, Shell czy Liqui Moly. Ja od kilkunastu lat leję do wersji 80KM Castrol Edge 5w30 i jest spoko.Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcintju Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Motul 6100 synergie 10W40 ja mogę polecić. Olej w tej lepkości jest dopuszczalny do tego silnika. manix bierze ci olej? Jaki przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszkoza Opublikowano 10 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Autko ma na liczniku 189500 i nie bierze oleju tak mi się wydaje bo nie dymi na niebiesko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi