Montajn Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Witam, mój nissan P11 2.0 144km z lpg doprowadza mnie do szewskiej pasji. Pojawiły się 2 błędy p0171 i p0325 a tak że spalanie urosło z max 9l do 12-13l na 100km przy normalnej jeździe, paliwo (jak i gaz) ginie jak w jakimś Porshe i na dodatek ma mniej mocy. Sprawdziłem sondę lambda która była wymieniana i miernik pokazał od 0,45 do 0.75 czyli powinno być dobrze. Sprawdziłem przepływomierz miał zaniżone wartości więc wymieniłem go, obecny ma po dłuższej jeździe napięcie na neutralnym biegu 1.25v po przygazowniu powyżej 2.5v i zauważyłem, że obroty spadają po puszczeniu całkowicie gazu czego nie widzę podczas jazdy. Sprawdziłem dolot wdmuchując dym z e-papierosa i nigdzie indziej nie wydostawał się niż w miejscu gdzie go wdmuchałem. I teraz pytanie czy nowo kupiony przepływomierz znów jest do wymiany czy to coś innego. Będę bardzo wdzięczny za próbę rozwiązania problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 na początek zakręć butlę i zlitrażuj znowu auto na PB, TU masz podpowiedź odnośnie wartości przepływki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi