andy1978 Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Witam. Po sprowadzeniu auta wymieniono mi olej w skrzyni. Weszło 4 l, wymiana statyczna olej taki jak zaleca producent. Zauważyłem że na 5 biegu (automat) przy prędkości około 60 km/h szarpie autem, jakby coś przerywało. Dzieje się to tylko na 5 biegu i przy prędkości 60 km/h. Czy ktoś miał styczność z takim przypadkiem? Czy oddawać auto do speców od skrzyń? A może jeszcze jedną wymianę oleju zrobić? Nie wiem czy tak szarpało przed wymianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Jakieś kody błędów ? Spokojnie mogłes zrobić dynamiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Czy to na pewno 5ty bieg? Dosyć niska prędkość jak na 5tkę. Z doswiadczenia wiem, że przy 60km/h to raczej 4ka i to przy niskich obrotach. Piątka wchodzi koło 80tki (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy1978 Opublikowano 16 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Błędów nie ma żadnych. Natomiast jak silnik jest rozgrzany to piątka wskakuje przy około 50 km/h, obroty silnika wtedy wynoszą 1000/min. Zauważyłem że to szarpanie jest dopiero na rozgrzanym silniku. Na zimnym nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi