Feniru Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Witam, Jakieś kilka dni temu zakupiłem Qashqaia, rocznik 2018. Chodz o temat podłączenia telefonu przez bluetooth i korzystania z Carplay'a, zależy mi między innymi na mapach Google'a. Czy istnieje jakiś sposób aktualizacji software'u? Bo wiem, ze już rok pożniej w 2019 jest taka możliwość. Chyba, że w ASO za jakąś opłatą dadzą radę to zrobić. Zderzył się już ktoś z takim problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzior Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Zapomnij, to radio to złom w czystej postaci.Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 To fizycznie inne radia, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feniru Opublikowano 16 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Fck, to ładnie się dałem zrobić. A jakby się uprzeć na tego Carplay'a. Polecacie fabryczne radio z 2019 czy niestandardowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Ja mam 2020 rocznik i bez zastanowienia wymienilem po 3miesiacach na androida. Co mnie wkurzalo to: maly Display- szczegolnie dla kamer 360, nawigacja katastrofa, dzwiek- no dla mnie tez porazka no i nie musze uzywac AndoidAuto/Carplay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feniru Opublikowano 16 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 25 minut temu, Banan61 napisał: Ja mam 2020 rocznik i bez zastanowienia wymienilem po 3miesiacach na androida. Co mnie wkurzalo to: maly Display- szczegolnie dla kamer 360, nawigacja katastrofa, dzwiek- no dla mnie tez porazka no i nie musze uzywac AndoidAuto/Carplay. Można wiedzieć jakie radio wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 (edytowane) Mam Dsaita, ze wzgledu na wsparcie. Na forum jest obszerny temat do poczytania a YT pelno filmikow. Edytowane 16 Października 2022 przez Banan61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzior Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Kupuj Dasaita tak jak radzą koledzy i na zawsze zapomnisz o problemach, nawet gdybyś chciał zaadoptować radio z rocznika 2019 i powyżej to raczej nikt Ci tego nie ogarnie.Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feniru Opublikowano 16 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Dzięki za szybką reakcję. A takie jeszcze głupie pytanie, montaż takiego radia to tylko indywidualnie na własną rękę czy da się znaleźć serwisy, którzy się takimi rzeczami zajmują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzior Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Serwis audio na pewno Ci to ogarnie ale montaż jest banalnie prosty i zrobisz sobie to sam.Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Na YT jest filmik z montazu, nie jest to trudne. Jak nie chcesz sie sam bawic to dla serwisu drobnostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 W dniu 16.10.2022 o 18:28, Feniru napisał: Dzięki za szybką reakcję. A takie jeszcze głupie pytanie, montaż takiego radia to tylko indywidualnie na własną rękę czy da się znaleźć serwisy, którzy się takimi rzeczami zajmują? Wymiana radia ,prosta jak drut,tak jak pisze Banan ,ogarnąć filmik i zachować kasę za montaż dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 A wydawało mi się , że już w 2018 r (sierpień bodajże) sprzedawali kaśki z "nowym "radiem i softem obsługującym carplay i androida a co do radia to też miałem ogromną fazę na zmianę ( szczególnie android auto mnie kusił ) ale mi przeszło. I tak wolę patrzeć na telefon a muzę itp mam przez bluetooth z youtube music lub spotify. No i teraz pytanie dla osób co wymienili czy było warto i czy korzystają z możliwości jakie daje nowe radio ? no i czy to faktycznie działa płynnie? bo nie ukrywam miałem okazję jeździć wieloma autami i w 90% te systemy dla mnie są zbyt zamulone i przycinają więc jak ma to działać podobnie to wolę nic nie mieć ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzior Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Wymieniłem w niespełna rok od zakupu samochodu i żałuję ani jednego dnia, wszystko chodzi płynnie i nie ścina, mam wszystko pod ręką, Yanosik, Spotify, google maps, YouTube i wiele innych. Kamerki działają bez problemu, a i jakość dźwięku o wiele lepsza niż w oryginalnym radiu.Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 hmmn a jaki to może mieć wpływ na jakość dźwięku?;) w sensie moduł bluetooth lepszy czy czegoś nie rozumiem?:) Gizior a Ty masz tego Daisata tak? a na dzień dzisiejszy co byś polecił? powiedzmy bez względu na budżet android auto rozumiem przez bluetooth? i sam montowałeś całość?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 No ta zmiana jakości dźwięku po wymianie radia to ciekawostka, zwłaszcza że spece od car-audio mówią, że fabryczne radio ujdzie, za to głośniki (także te z bose) to papierowy szajs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzior Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 hmmn a jaki to może mieć wpływ na jakość dźwięku? w sensie moduł bluetooth lepszy czy czegoś nie rozumiem? Gizior a Ty masz tego Daisata tak? a na dzień dzisiejszy co byś polecił? powiedzmy bez względu na budżet android auto rozumiem przez bluetooth? i sam montowałeś całość?Jeżeli chodzi o jakość dźwięku to może mieć taki wpływ, że inny jest przetwornik, a poza tym equalizer jest lepiej rozbudowany i daje większe możliwości. Ja mam Dasaita z PX5 i jestem zadowolony wiem, że ci co mają z PX6 są podobno jeszcze bardziej zadowoleni, android auto nie używam bo jest mi zbędne, sygnał internetowy udostępniam przez hotspota z telefonu, telefon sam się łączy kiedy tylko odpalę radio, cały montaż zrobiłem sam, w jednej kwestii podpowiedzieli koledzy z forum bo zamieniłem wtyczki Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 5 minut temu, Guzior napisał: a poza tym equalizer jest lepiej rozbudowany i daje większe możliwości i to jest wlasnie to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Mimo wszystko pod kątem jakości dźwięku to zgadzam się ze Smakorem (bo kiedyś też o tym myślałem ) i skupiłbym się na wymianie głośników , dodaniu suba itp itd a radio by było na samym końcu tej listy:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzior Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Mimo wszystko pod kątem jakości dźwięku to zgadzam się ze Smakorem (bo kiedyś też o tym myślałem ) i skupiłbym się na wymianie głośników , dodaniu suba itp itd a radio by było na samym końcu tej listy:)Dla mnie w tym przypadku jakość dźwięku to sprawa drugorzędna, audiofilem nie jestem i to co mam w zupełności mi wystarczy, samochód to nie sala koncertowa, natomiast samo radio w tym modelu to przedpotopowy archaik, który nic nie posiada.Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Zgadza się radio jest troszkę z innej dekady ale działa prawidłowo:) ja i tak 90 procent słucham spotyfiy . Dlatego się zastanawiam czy wydatek z 2 k na to ma sens. Internetu tam przeglądać nie będę:P android auto spoko ale sięgnąć reka po telefon to też nie problem . Wygląda to fajnie i mam nadzieję że też tak działa ale czuje ze kompletnie nie wykorzystał bym tego dlatego pytam użytkowników czy faktycznie warto było i z jakich funkcji korzysta i czy telefon nie robi tego wszystkiego chyba wolę nowe felgi w lecie ale każdy ma swoje priorytety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzior Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 No cóż jeden lubi ogórki, a drugi ogrodnika córki, każdy ma swoje priorytety Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Tak za 2kzł można wyciszyć auto i mieć 2x lepszy dźwięk Też mi radio starcza do strumieniowania muzy z telefonu Sporadycznie nawi jak nie chce mi się telefonu wyciągać - a i tak uważam, że nawigacja google jest słaba i nie obliczalna. No i nie wiem jak w Dasaice ale podłączanie kabelka do telefonu dla AA to jakby mieć "radio" z wersji Visia jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 a wiesz ze o wyciszeniu auta też myślę:D ale to pieść przyszłości bo koszty są duże:P kilka tysięcy minium :/ w sumie auto to jednak trochę skarbonka jakby troszkę stonować tego idiote w sobie co chce te wszystkie dodatki to pewnie by miało większy sens No ale to jeszcze nie teraz:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 (edytowane) Kompleksowo drogi biznes. Dla audio zrobienie drzwi to już kosmos a tu koszt nie jest oszałamiający. Dodatkowo w X przynajmniej, bardzo głośny jest bagażnik więc go tez by się przydało. 4x drzwi i bagażnik myślę że do 3 tys powinno się dać zrobić. Edytowane 21 Października 2022 przez Smakor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi