apsik Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Witam Czy ktoś się orientuje jaki numer seryjny ewentualnie jaka piasta koła przedniego będzie dobra na wymianę ? Mysłałem o SKF, chyba potrzebuje wersji z kablem od abs'u ktoś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Cześć. Miałem ostatnio awarię piasty z przodu (kolejną ?) i zakupiłem do wymiany właśnie SKF. Ten egzemplarz: https://allegro.pl/oferta/skf-lozysko-piasta-kola-nissan-navara-2-5-dci-4wd-12455187474 Wszystko pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 30 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Dzięki serdeczne. Jak objawiała się awaria piasty ?>? U mnie (prawy przód) zaczyna stukać podczas szybszej jazdy na skreconych kołach w prawo. Zawias mam po generalnym remoncie więc wykluczam inne opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 1 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Ja niestety nie dostąpiłem tego zaszczytu tylko żona. Ale mogę powiedzieć, że piasta poleciała szybko i efektownie. W innych autach to się dzieje powoli, stopniowo, najpierw przez nawet miesiące buczy coraz głośniej... i w zasadzie to tyle, bo wymieniam na etapie buczenia. Natomiast w Pacie, już drugi raz musieliśmy wołać assistance. Za pierwszym razem od pierwszego ostrzeżenia (to też był przód tylko lewa strona) dostałem raptem 700-800km i musiałem się zatrzymać bo było już niebezpiecznie. Tym razem (prawa strona) było jeszcze mniej dystansu do konieczności zatrzymania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi