marcingru Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Witam mam problem z wyciekiem płynu do spryskiwaczy, użyczyłem swoją primerkę P12 2002r. 2.0 benzyna znajomemu, który po godzinie dzwoni, że zauważył na parkingu wyciek spod zderzaka prawdopodobnie płynu do spryskiwaczy, zrobił fotki no faktycznie lało się ciurkiem..., po przyjeździe sprawdziłem wizualnie zbiorniczek nic nie wskazywało na uszkodzenie mechaniczne, wlałem ze 2 litry wody, żadnego wycieku spod zbiorniczka, włączyłem spryskiwacze, wszystko działało tzn. przednie dobrze tryskały, nie działał natrysk tylnej szyby, po kilkukrotnym przytrzymaniu pokrętła do spryskiwacza zauważyłem wyciek płynu z progów po obu stronach z otworów technologicznych zlokalizowanych na samym początku progu przy krawędzi z przednimi błotnikami, lało się znowu ciurkiem z jednej i drugiej strony wylało się po ok. litrze płynu. Może ktoś podpowie co się stało, jak zlokalizować usterkę chyba pęknięty wężyk doprowadzający płyn do tylnej klapy, ale że leje się po obu stronach jednocześnie... Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Ja bym pościągał osłony, które lecą wzdłuż drzwi po obu stronach. Pomiędzy końcami wykładziny i progami powinny lecieć instalacje elektryczne, a z jednej wężyk do spryskiwacza tylnego. Popatrzyłbym czy coś wskazuje na wyciek. Nie wydaje mi się by primera miała wężyk z obu stron, zaznaczam jednak, że kompletnie nie mam orientacji w tym modelu. Mimo wszystko dziwne by to było. Możliwe, że wężyk jest walnięty gdzieś na grodzi i ścieka pod izolacją podłogi i znajduje ujście po obu stronach progów. Musisz przede wszystkim ustalić przebieg wężyka. Albo samemu, albo jeśli jest w internecie to z serwisówki i szukać. Albo jak piszesz pęknięty wężyk, albo puściło na łączeniu odcinków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi