DziadekJanek Opublikowano 1 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Jako,że mój QQ ma już swoje lata i przebieg,zauważyłem iż przednie lewe i prawe drzwi mi ,,opadły,,. Szukałem jakichś używanych zawiasów ale obawiam się,że mogą być w takim stanie jak moje. Doraźnie myślę o wsunięciu między zawias dolny a drzwi podkładek. Znalazłem podkładki karoseryjne o średnicy zewnętrznej 30mm i grubości 1.5mm. Aby nie odkręcać nakrętek zawiasu i nasuwać na śruby podkładki,wymyśliłem,że w podkładkach wytnę rowek o średnicy otworu,tworząc coś na wzór ,,U,, podkładkę . Taką ,,U,, podkładkę, po poluzowaniu nakrętek łatwo wsunę między zawias dolny a drzwi. Może ktoś już coś ,,kombinował,, i niepotrzebnie wymyślam na nowo koło. Może ktoś z was regenerował zawiasy? Macie jakiegoś pomysła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Może spróbuj wyregulować na śrubach na słupku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziadekJanek Opublikowano 8 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Cezzar1 regulacji brak. Zrobione! Jednak z tymi podkładkami M8 jest taki problem,że śruba M8 w miejscu mocowania w zawiasie ma średnicę 10mm. Musiałem rozpiłować rowek w podkładce na 10mm. Więc lepsze byłyby podkładki M10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Dobrze że się udało podkładkami. Ciekawe tylko jak w fabryce to regulowali podczas montażu, skoro mówisz, że nie ma możliwości regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziadekJanek Opublikowano 9 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Cezzar1 . Pozycjonowanie drzwi w DACI Prawo łoma! https://youtu.be/nPrG_G3xBg0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anginsan Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Rok temu przerabiałem ten problem.Mam podłożone podkładki i jak na razie jest dobrze. Podkładka o grubości 1mm na dolnej zawiasie od strony drzwi i jest ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi