Ortotrop Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Witam, Od niedawna posiadam Nissana ROGUE z 2015r. Samochód od kilku lat zarejestrowany w Polsce no ale nie ma tylnego światła przeciwmgłowego. Czy ktoś montował takie światło "na własną rękę", czy może polecić gdzie ewentualnie taki montaż wykonać dobrze i w sensownych pieniądzach? Czy w samochodzie jest już poprowadzony przewód, czy trzeba prowadzić nowy? Wiem, że lampę można nabyć na aliexpress. Dużo pytań, ale zbliża się termin badania technicznego i boję się, że może wypaść negatywnie bez światła przeciwmgielnego... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukasJuve Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Lampę kupisz na alledrogo razem z wtyczką i kawałkiem wiązki: https://allegro.pl/oferta/lampa-tylna-p-mgielna-nissan-x-trail-t32-rogue-12334803509 Jeśli miałoby to być wykonane tak jak trzeba to należałoby wymienić przełącznik świateł przy kierownicy na wersję EU oraz dodatkowo ciągnąć wiązkę. Osobiście, zasiliłem lampę z gniazda zapalniczki w bagażniku i na czas przeglądu uruchomiłem zwykłym przełącznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ortotrop Opublikowano 12 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 Dziękuję za odpowiedź! Osobny przełącznik jest ok. A możesz wyjaśnić jeszcze, w którym miejscu masz ten przełącznik? Gdzieś przy desce rozdzielczej, na dole po lewej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi