sepa Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 (edytowane) Potrzebuję pomocy, gdzie szukać filtra kabinowego w Pulsarze z 2016r.? Wszystkie tematy na forum przeczytane i nie udało mi się wymienić filtra. Szukałem za schowkiem i po stronie kierowcy, pod maską i nic. Nie udało się odnaleść filtra. Macie może jakieś zdjęcia gdzie jest ten filtr? Gdzie go szukać? Edytowane 6 Listopada 2022 przez sepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert406 Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Zerknij kilka tematów niżej, przecież jest już o tym.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Filtr kabinowy - wymiana. Tak się wątek nazywa, a w nim jest link do wątku z wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 2 godziny temu, sepa napisał: gdzie szukać filtra kabinowego w Pulsarze z 2016r.? Za schowkiem pasażera z lewej strony, niemal na styku tunelu środkowego z komorą s-ka. Jest zamknięty pod pionową płytką plastikową (o ile dobrze pamiętam, klapka jest koloru białego). Na dole ma zatrzask, który trzeba odchylić. By się do niego dobrać, najlepiej i najwygodniej zdemontować schowek pasażera - wtedy masz łatwy dostęp, ale jak się raz to zrobi i już wiadomo co tam jest grane, to spoko można to zrobić bez demontażu schowka. Latarka i lusterko będą dużym ułatwieniem Jak usiądziesz na fotelu pasażera i wyciągniesz nogi max do przodu, to filtr kabinowy będziesz miał z lewej strony lewego buta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeusz54 Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 sepa przyjedź do Bydzi to wymienię Ci go za friko. Ale jak rzecze Andrzej G z pozycji lewego buta po stronie pasażera można go na pewno zobaczyć. Tylko czy dasz radę tak wyciągnąć szyję. Jak gdzie indziej napisałem przy samej przedniej ściance można wyczuć klapkę do tego schowka filtra. Trochę zabawy. Gorzej bywało w AVENIE I generacji. Niektórzy nie wiedzieli, ze należy wyjmować dwa filtry które były jeden za drugi . Przeszkadzał kierownica, pedały gazu i hamulca oraz plastiki obudowy. Tam to dopiero była gimnastyka. Ja byłem szczęściarzem mając AVENA II generacji (rocznik 2007). Tam to była sama przyjemność podłubania.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciupas Opublikowano 24 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Właśnie jestem po wymianie filtra kabinowego. Jako , że temat wałkowany tyle razy, ja tylko dodam zdjęcia. Może to komuś pomoże. Operacja jest prosta, jednak wymaga trochę zdolności manualnych?. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi