Frugo555 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 witam Problem dotyczy pojazdu Qashqai +2 2010 2,0dci a mianowicie występowania lekkiego trzęsienia przy prędkościach 110/120h czuć to na całym aucie. Jadąc z tą prędkością czuć to najbardziej na tunelu gdzie opieram prawą nogę. Kierownica tylko delikatnie prawie wcale, bardziej całe auto. Występowało to na oponach letnich i teraz po przekładce na zimowych również występuje Pytałem gumiarza czy felgi proste stwierdził ze felgi (jeżdżę na oryginalnych alufelgach nissana) są ok. Troszkę rzeczy było ostatnio robione z racji tego że trzeba było, wymieniłem półoś prawą, tarcze hamulcowe, zrobiłem cały przód (zawieszenie) i dalej trzęsie. Miał ktoś podobny problem, gumiarz sugeruje że to może być dwumasa. Wie ktoś jak mogę to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 2 godziny temu, Frugo555 napisał: gumiarz sugeruje że to może być dwumasa Przecież nie powie, że to od kół. Jedź do innego, niech sprawdzi wyważenie kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frugo555 Opublikowano 14 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 spokojnie, powie powie bo to rodzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Przed wymianą półosi też trzęsło?Trzęsie przy przyśpieszaniu czy jak jedziesz stałą prędkością te 120 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frugo555 Opublikowano 14 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Przed wymianą też ale bardziej. Tak sie zastanawiam czy to przypadkiem nie druga półoś. Jak to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kratos Opublikowano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Miałem podobny problem. Najpierw trzęsło przy większych prędkościach 100+(ale nie zawsze), z czasem zaczęło również podczas jazdy w mieście, zwłaszcza w trakcie i zaraz po skręcaniu w prawo. Diagnoza to prawa półoś, wymienione i problem zniknął. Może w Twoim przypadku faktycznie druga też do wymiany? Co do sprawdzenia samemu to ciężko, chyba że wiesz jak wygląda w 100% sprawna, wtedy może kanał albo wejść po prostu pod auto (w końcu Qashqai jest wystarczająco wysoki) i szukać nieprawidłowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi