JACKO29 Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Hmmm,no wlaśnie,może miałeś przejściowy kłopot z aku,lub masą,błąd się nie wyświetlił a sygnał się wykasował i tak jeździsz.Komputer odciął iSS i Tempomat by nie narażać aku i jeździsz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanQH Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 U mnie problem niby ten sam, ale trochę inny. Wywaliło start/stop fault + serwis za 4800 km (stałe km nie schodzą w dół mim, że już 2 tys. km przejechałem) po 20 km wszystko zdechło. Laweta. Potem okazało się, że padł alternator. Wymiana alternatora, kasowanie serwisu (po wymianie alternatora się udało, wcześniej nie szło), ale start/stop fault został? Jeszcze nic z tym nie robiłem bo średnio miałem kiedy, ale w końcu nastał ten piękny dzień gdy czasu więcej. Jak myślicie masę sprawdzić, jechać na kompa, czy inaczej kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin19r Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Witam, nawiązuję do wcześniejszego postu. Dziś byłem w ASO (Impwar Wrocław). Podłączyli do komputera (koszt 290zł), diagnoza brak komunikacji między alternatorem a ECU. Kod błędu U-110111. Na dzień dzisiejszy nie potrafili powiedzieć co może być przyczyną, chcieli aby samochód został u nich na serwisie. Po zapytaniu jaki będzie czas oraz koszt odpowiedź brzmiała „auto musi zostać na 16 godzin a roboczo godzina to koszt 295zł“. Kwota 4720 to kwota tylko sprawdzenia czy któryś z przewodów nie jest uszkodzony, ponadto Pan poinformował mnie że też nie koniecznie może być to któryś z przewodów. Auta zastępczego na czas naprawy nie chciano mi udostępnić więc zrezygnowałem. Może ktoś z Was miał podobny przypadek lub może coś podpowiedzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 I Święta święta i po świętach.I dziś wyjeżdżam z garażu i 2 km i check i Ss fault.Przejechałem 10 km. Podgoniłem.Wrocilem . Teraz podłączylem prostownik i 12v .Zobaczymy czy jutro zgaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Aku wymienione.Na gwarancji.Na pożegnanie słowa Że i tak długo wytrzymał.Czyli 2,5 roku i 50 kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Hmmm...ja mam 30 tysiaków ,wyłączony SS i na razie żadnych objawów...a pod maską FIAAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 13 godzin temu, Brzyk napisał: Na pożegnanie słowa Że i tak długo wytrzymał. Czyli 2,5 roku i 50 kkm U mnie w Pulsarze FIAMM dostał poważnej zadyszki niespełna 3 lata od odbioru z salonu, przy przebiegu ok. 21 tys. Wymieniony w ostatnich dniach gwarancji. SS wyłączałem zaraz po uruchomieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Ja mam taki dojazd do pracy że nie zdarzy się że działa ss.Dlatego mam od początku ok 5k CO2 zaoszczędzone.Normalnie nie ekologiczny jestem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 No to czas uaktywnić SS...niech się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Lepiej włącz, może dadzą ci nowy akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 4 godziny temu, Brzyk napisał: Lepiej włącz, może dadzą ci nowy akumulator A jaki to ma wpływ? Przecież piszą ci koledzy, że mają wyłączone(sic) SS i... wymienione akumulatory. Ale nadal nie wyciągają wniosków, że Stop-Start ma znikomy wpływ na padanie akumulatora. Ja od początku uwielbiam Stop-Start (bo już stary jestem), nigdy go nie wyłączałem i tak jak inni: FIAMM wymieniony dokładnie po 2 latach i 2 dniach od odbioru samochodu (przebieg 37 tys.). Potem założony tego drugiego producenta i do dzisiaj - 3,5 roku bez problemów. A CO2 to już nie wiem ile mam oszczędzone... z 60-70kg będzie tak myślę... ale to nie ważne: cisza... ciszaaaa na postoju jest dla mnie kojąca. Winą był/jest gówniany FIAMM - ale nie Stop-Start - co już powinno być oczywiste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Nie wiem.Też już stary jestem.Raczej wolę stare technologie .Dla porównania napisze że centra taty bez ss podała miesiąc po gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Karminadel napisał: Ale nadal nie wyciągają wniosków, że Stop-Start ma znikomy wpływ na padanie akumulatora. Ale na żywotność rozrusznika, to już na pewno ma wpływ ... i to niemały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Znikomy wpływ SS na aku? No nie powiedziałbym.Za każdym uruchomieniem skacze prąd rozruchowy,to tak jakby dostać kopasa w dupasa za każdym uruchomieniem.A jak płyty badziewne to i szybciej padnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Nie wiem co mi włozyli.A do boku nie ma jak dojść.Na górze tylko taka naklejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmarek70 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 W dniu 2.11.2019 o 10:32, krzysiekj26 napisał: u mnie to samo przy czym żółta kontrolka to błąd P0138 i P0037 Witam i jak problem usunięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzius Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 W dniu 2.11.2019 o 10:32, krzysiekj26 napisał: u mnie to samo przy czym żółta kontrolka to błąd P0138 i P0037 Witam mam qashqaia od 2 miesięcy 1.6dig-t 2015r jako drugi właściciel i zaczeło się start stop system fault i check engine po podpięciu pod kompa błąd P0138 0037 Krzysiek napisz proszę jak sobie z tym poradziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Sonda za katem do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Witam, problem spotkał i mnie. Nissan J11 2018 r. Stop/start system fault miga oraz czerwona kontrolka na tarczy prędkościomierza, czyżby też masa? Płyn hamulcowy jest klocki są, nie wiem co jest grane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
payb Opublikowano 15 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 witam Panowie sytuacja jest taka: niespełna rok temu pojawiła się info jak wyżej. wymieniłem akumulator, alternator został zrobiony ale niezregenerowany. w sobotę sytuacja się ponownie pojawiła. aku naładuję odpalę. później znowu nie odpala. silnik 1.6dti 2015 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Lista przyczyn jest dluga jak papier do d. , zacznij od sprawdzenie obecnych i przeszlych DTC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 payb,zanim założysz nowy temat,rozejrzyj się po forum i pisz w tematach już istniejących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
payb Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 (edytowane) panowie usterka zdiagnozowana. najprostszy sposób żeby ją potwierdzić to zmostkować masę przy akumulatorze. jeśli odpali to znaczy że masa pod skrzynią biegów nie łączy. Edytowane 18 Listopada 2022 przez payb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi