deyv1992 Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Witam przy odpalonym silniku jak mam zaciągnięty ręczny to można go zwolnić automatycznie ruszając lub ręcznie wciskając pedał hamulca i pstryczek na dół. Czy jest możliwość jakoś go zwolnić na zgaszonym silniku ponieważ po wciśnięciu nożnego nie zwolni go bez odpalenia a obawiam się o mrozy żeby mi nie zacięło . Chyba że nie mam się czego obawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Nic się nie sanie. W instrukcji z tego co pamiętam jest opisane jak zostawić auto bez hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Ja robie tak.Wjeżdżam do garażu, gaszę silnik i teraz hamulec w dół z nożnym.Albo 2 opcja trzymasz hamulec w dół i gasisz silnik. Wtedy się nie zaciągnie .Na zgaszonym silniku a tym bardziej na postoju nie wyłączysz. ( tzn w moim się nie da ). Ps przepraszam Smakor - że odciągnąłem kolegę od lektury obowiązkowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 24 minuty temu, Brzyk napisał: Ps przepraszam Smakor - że odciągnąłem kolegę od lektury obowiązkowej. ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekCC Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 U mnie aby zwolnić ręczny, wystarczy na włączonym zapłonie (nie silniku) nacisnąć hamulec roboczy i nacisnąć przycisk ręcznego w dół.Wysłane z mojego 2201116PG przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Godzinę temu, MirekCC napisał: U mnie aby zwolnić ręczny, wystarczy na włączonym zapłonie (nie silniku) nacisnąć hamulec roboczy i nacisnąć przycisk ręcznego w dół. Wysłane z mojego 2201116PG przy użyciu Tapatalka U mnie jest tak samo ale w X nie zaciąga się sam na szczęście po wyłączeniu silnika. Ale jak już jest, to aby go zwolnić musi być kluczyk. Ale w QQ jak miałem nigdy mi nie zamarzł a auto parkowało na dworze cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 pewnie wpływ może mieć także kluczyk vs SS. Ja mam SS - i najczęściej właśnie trzymam hamulec i wciskam - wyłączam silnik. Nie chce mi się teraz sprawdzać - ale wydaje mi się że kiedyś mogłem to zrobić na zapłonie. nie pamiętam Ale wymieniali mi ostatnio moduły hamulcowe ( błąd hamulca ręcznego ) - może coś nowego nissan wymyślił bo teraz muszę odpalić silnik - jeżeli auto stoi na parkingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 WYstarczy tylko włączony zapłon - to chyba oczywiste. Jak pracuje silnik - "zapłon" też jest włączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
estradonai Opublikowano 28 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 W dniu 19.11.2022 o 09:25, deyv1992 napisał: Witam przy odpalonym silniku jak mam zaciągnięty ręczny to można go zwolnić automatycznie ruszając lub ręcznie wciskając pedał hamulca i pstryczek na dół. Czy jest możliwość jakoś go zwolnić na zgaszonym silniku ponieważ po wciśnięciu nożnego nie zwolni go bez odpalenia a obawiam się o mrozy żeby mi nie zacięło . Chyba że nie mam się czego obawiać? U mnie nie trzeba mieć włączonego silnika. Wystarczy przekręcić kluczyk tak, by się zapaliła stacyjka, ale silnik się nie uruchomił. Przycisk ręcznego w dół. Na ekranie pojawi się nawet komunikat żeby nacisnąć hamulec nożny. Sposobu z gaszeniem silnika i trzymaniem przycisku ręcznego w dół nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi