bllomer Opublikowano 20 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 (edytowane) witam, podczas jazdy na tempomacie 110km/h, w pewnym momencie wyskoczył błąd systemu i choinka błędów , pomarańczowy i czerwony check engine itd. Samochód nie przeszedł w tryb awaryjny, nie występowały żadne problemu z mocą , przyspieszaniem, po 30 sec i zjechaniu na pobocze, zgaszeniu auta i kontroli powierzchownej silnika, nie zauważałem nic niepokojącego. Auto odpalało bez problemu podpięcie pod interfejs OBD2 i polaczenie z aplikacja EOBD facile. odczytałem następujące błędy: Nissan - Silnik 7 DTC 20 lis 2022 13:13:07 (Nissan) Potwierdzone kody P0380 Awaria obwodu świecy żarowej/podgrzewacza A P0201 Awaria obwodu wtryskiwaczy - Cylinder 1 P0380-96 Awaria obwodu świecy żarowej/podgrzewacza A P0201-29 Awaria obwodu wtryskiwaczy - Cylinder 1 P1641-64 Opis niedostępny P1642-64 Opis niedostępny P1643-64 Opis niedostępny Nie potwierdzone kody P0380 Awaria obwodu świecy żarowej/podgrzewacza A P0201 Awaria obwodu wtryskiwaczy - Cylinder 1 P0201-25 Awaria obwodu wtryskiwaczy - Cylinder 1 Stałe kody P0201 Awaria obwodu wtryskiwaczy - Cylinder 1 Po skasowaniu błędów auto pracuje normalnie oraz nie ma żadnych błędów, dojechałem do domu około 10 km. Czy konieczna jest wizyta u mechanika, czy tylko obserwacja. Jak bardzo poważne są te błędy, czy można eksploatować auto. Edytowane 20 Listopada 2022 przez bllomer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi