Rex-er Opublikowano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 (edytowane) Cześć posiadacze T32 po 2020r [z USB z tyłu i Android Auto], Nie wiem czy powiem coś odkrywczego, ale strasznie się dziś zdziwiłem aktualizując mapy. Do tej pory łączyłem Nissan Connect z WiFi i klikałem w menu aktualizację map. Dostawałem info, że mam najnowsze i koniec. Ale zacząłem analizować sytuację i: Wszedłem na stronę https://apps.nissan.navshop.com/pl_pl/ Pobrałem aplikację Map Update Tool Przygotowałem pendrive'a [poszedłem do samochodu i wybrałem Aktualizuj za pomocą urządzenia USB z menu Aktualizacja mapy i następnie Zapisz dane mapy w pamięci USB. Wróciłem do domu, włożyłem pendrive'a, aplikacja Map Update Tool pokazała mi, że moje mapy są aktualne Ale w zakładce Dodaj mapy pojawiła się opcja Reset pełnej mapy i aktualizacja która zresetowała mi wszystkie mapy Mapy które mi się zaktualizowały są mega aktualne [tunel S7, przedwczoraj otwarta S6], pojawiła mi się też opcja analizowania ruchu online [jak nawigacja jest online po wifi]. Wcześniej tę opcję miałem tylko za granicą. Może odkryłem coś oczywistego i tylko się ośmieszę, że nie czytałem instrukcji, albo za mało skrupulatnie przeglądam forum [temat poruszany wiele razy, zamykam, skorzystaj z wyszukiwarki] a może jednak komuś to pomoże Czekam na feedback Edytowane 23 Grudnia 2022 przez Rex-er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 Szczęśliwi Ci, którzy załapali sie na ostatnie sztuki T32 z Androidem... W 2019 niestety dawali tablet z biedronki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 23 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 Teraz, Smakor napisał: Szczęśliwi Ci, którzy załapali sie na ostatnie sztuki T32 z Androidem... W 2019 niestety dawali tablet z biedronki ? Ale za to masz 2KM więcej! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarchos Opublikowano 22 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 Ja mam X-Trail e-Power T33 i nawigacja ku zdumieniu serwisu Nissana po włożeniu Pendrive nie ma plików w folderze TOMTOM tylko AllianceNDSMapConfig a program Map Update Tool mówi, że pamięć niegotowa. Serwisant stwierdził, że Nissan zmienił dostawcę na jakiś ALLIANCE (jest o tym w necie) ale nikt nie wie jak po USB zaktualizować mapę. Czy coś wiecie o tej nowości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drewniaki Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego No właśnie - ja mam T32 i ostatnia wersja aktualizacji mapy w sposób wskazany przez @Rex-er to 2022.06 - od tego czasu MapUpdater nie pokazuje mi nic nowego. Czy komuś jakoś się udało uzyskać nowsze mapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi