Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

T32 Po lifcie [Android Auto] - mapy, aktualizacja. Czy wiesz, że?

Rex-er
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć posiadacze T32 po 2020r [z USB z tyłu i Android Auto],

Nie wiem czy powiem coś odkrywczego, ale strasznie się dziś zdziwiłem aktualizując mapy. Do tej pory łączyłem Nissan Connect z WiFi i klikałem w menu aktualizację map. Dostawałem info, że mam najnowsze i koniec. Ale zacząłem analizować sytuację i:

1. Wszedłem na stronę https://apps.nissan.navshop.com/pl_pl/
  2. Pobrałem aplikację Map Update Tool
  3. Przygotowałem pendrive'a [poszedłem do samochodu i wybrałem Aktualizuj za pomocą urządzenia USB z menu Aktualizacja mapy i następnie Zapisz dane mapy w pamięci USB.
  4. Wróciłem do domu, włożyłem pendrive'a, aplikacja Map Update Tool pokazała mi, że moje mapy są aktualne
     image.thumb.png.6d9a103f97ad4de58a477ced2a9181fc.png
  5. Ale w zakładce Dodaj mapy pojawiła się opcja Reset pełnej mapy i aktualizacja która zresetowała mi wszystkie mapy
     image.thumb.png.2694a38dce91b329b876703dede0211e.png
  6. Mapy które mi się zaktualizowały są mega aktualne [tunel S7, przedwczoraj otwarta S6], pojawiła mi się też opcja analizowania ruchu online [jak nawigacja jest online po wifi]. Wcześniej tę opcję miałem tylko za granicą.

Może odkryłem coś oczywistego i tylko się ośmieszę, że nie czytałem instrukcji, albo za mało skrupulatnie przeglądam forum [temat poruszany wiele razy, zamykam, skorzystaj z wyszukiwarki] :D a może jednak komuś to pomoże :D Czekam na feedback

Edytowane przez Rex-er

Szczęśliwi Ci, którzy załapali sie na ostatnie sztuki T32 z Androidem... W 2019 niestety dawali tablet z biedronki ?

Teraz, Smakor napisał:

Szczęśliwi Ci, którzy załapali sie na ostatnie sztuki T32 z Androidem... W 2019 niestety dawali tablet z biedronki ?

Ale za to masz 2KM więcej! :D

• Like 1

• 5 miesięcy temu...

Ja mam X-Trail e-Power T33 i nawigacja ku zdumieniu serwisu Nissana po włożeniu Pendrive nie ma plików w folderze TOMTOM tylko  AllianceNDSMapConfig  a program Map Update Tool mówi, że pamięć niegotowa. Serwisant stwierdził, że Nissan zmienił dostawcę na jakiś ALLIANCE (jest o tym w necie) ale nikt nie wie jak po USB zaktualizować mapę. 

Czy coś wiecie o tej nowości?

• 1 rok później...

No właśnie - ja mam T32 i ostatnia wersja aktualizacji mapy w sposób wskazany przez @Rex-er to 2022.06 - od tego czasu MapUpdater nie pokazuje mi nic nowego. Czy komuś jakoś się udało uzyskać nowsze mapy?