Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Oklejenie listwy grilla czarną folią - żeby był taki jak w wersji Midnight

raf89
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

jedną z rzeczy którą nie podoba mi się w QQ jest ta srebrna listwa na grillu - o wiele bardziej podoba mi się w wersji czarnej jaką ma wersja Midnight tak jak na tym zdjęciu: 

cxXngLQbKE38G4cHOyPA.jpg

Wg mnie dopiero tutaj grill zaczyna wyglądać jak grill - wielki czarny masywny, taki jak powinien być w suvie. Najlepiej dla mnie jakby tej listwy w ogóle nie było - ale nigdzie nie nie znalazłęm takiego grilla do dokupienia. 

Co do kosztów folii- w auto detalingu powiedzieli mi że bez ściagania zderzaka 300 zł a ze sciaganiem 600 przy czym bez ściagania to ryzyko że nie będzie to trwałe i że przy większym przypatrzeniu będzie widać linię gdzie folia się kończy - czy naprawdę trzeba sciagać cały zderzak zeby zdemontować grilla w tym samochodzie? 

Kwesta taka ze ta wersja posiada też czarne lusterka (koszt oklejenia 400 zł) i czarne relingi - i tutaj już większy problem bo facet powiedział ze samo odkręcenie podsufitki zeby zdjąć je do lakierowania to 500 zł. 

Czy ktoś już może robił coś podobnego u siebie? 

Edytowane przez raf89

Czy ktoś demontował grill? serio chciałbym to zrobić do porządku ale nie uśmiecha mi się ściaganie całego zderzaka i jeszcze dopłąta za to. 

Witaj w klubie haha :)) ja ogólnie wszystkie chromowane elementy okleilem i srebrne plastiki również:) na zimę felgi zimowe też zakupione , ale czeka mnie jeszcze lakierowanie lub kupno letnich :/

niestety zdjec dobrych nie mam ale jak umyje to mogę Ci wrzucić co jak się prezentuje .

u mnie grill nie był ściągany i wygląda dobrze aczkolwiek jeśli by się pojawiły problemy podczas eksploatacji to następnym razem inaczej to ogarnę ale obecnie po kilku miesiącach nadal wygląda rewelacyjnie wiec ci polecam :)

20230105_145726.jpg

20230107_024324.jpg

• Like 1

No i na takiego człowieka czekałem :)
Piękna sprawa! 

Mam kilka pytań: 

- komu dałeś do oklejenie grill ? Czy to zwykłą czarna folia czy jakaś specjalna? 

- W jaki sposób zrobiłeś relingi i srebrne listwy wokół okien? 

- czy lusterka są oklejone taśmą czy zmieniłeś obudowy - jeśli tak to na jakie? 

Zrobisz to tak samo ładnie ale dużo taniej plasti dipem w kolorze błyszczącego czarnego. Zrobiłem tak wszystkie emblematy w jednym ze swoich aut, trzyma się już drugi rok.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

9 godzin temu, raf89 napisał:

No i na takiego człowieka czekałem :)
Piękna sprawa! 

Mam kilka pytań: 

- komu dałeś do oklejenie grill ? Czy to zwykłą czarna folia czy jakaś specjalna? 

- W jaki sposób zrobiłeś relingi i srebrne listwy wokół okien? 

- czy lusterka są oklejone taśmą czy zmieniłeś obudowy - jeśli tak to na jakie? 

Ja oddalem do oklejania. Pytałem wiele firm i co najlepsze w każdym inna cena :D szedłem po opini i dorwałem gościa z dobrymi opiniami co zrobił to taniej od reszty :) to jest jakaś specjalna folia wylewna , wszędzie używali dokładnie takiej samej . Czarny połysk. Relingi I listwy wiem że wszystkie ściągali i oklejali bo akurat byłem przy tym :) ja nawet znaczek i napis qashqai na czarno dałem:P narzeczona stwierdziła że trochę wiejsko ale cóż:D jestem zwolennikiem dwukoloru wiec felgi srebrne letnie kompletnie mi się nie podobają wiec będą szły do lakierowania(lub kupno nowych) ale to przed zmianą na nie :)

lusterka oklejane :)

myślałem żeby to samemu robić ale w końcu machnąłem reka szkoda mi czasu i energii było:) 

20230107_202004.jpg

20230107_201913.jpg

20221015_175203.jpg

Na czarnych felgach wygląda znacznie lepiej ale nie mam zdjęć po myciu jedynie jak snieg padał z deszczem na tym 1 zdjęciu co ci dałem wiec nie oddaje to efektu ale z czarnymi felgami zdecydowanie ładniej:)

• Like 1

A masz szklany dach? Był jakiś problem ze zdejmowaniem tych relingów do oklejania? 

Z tego co wiem relingi można również polakierować. 

Zastanawiam się co jakby zostawić relingi srebrne a zrobić lusterka i grill tylko na czarno... nie wiem czy to się by nie gryzło? 

Rozumiem że ten facet od oklejania nie miał problemu z rozmontowaniem lusterek itd - przy okazji tego rozkręcenia pewnie mozna by wrzucić kierunkowskazy dynamiczne ...

Przyznaje ze na czarnych felgach lepiej widać to na 1 zdjęciu które wrzuciłeś - to 16 zimowe tak? W ogóle wtedy to auto wygląda poważniej - tak jakoś mniej miejsko, bardziej terenowo. 

Ja może zrobię tak - pierwszy rok pojeżdżę tak jak mam (mam te same felgi co Ty) - nacieszę się nim taki jak jest, a za rok okleje na czarno i wrzucę 18 czarne i załoze mu opony całoroczne - bede miał prawie jak nowe auto i znowu się cieszyć bedzie mozna od nowa ;) 

Edytowane przez raf89

3 godziny temu, raf89 napisał:

A masz szklany dach? Był jakiś problem ze zdejmowaniem tych relingów do oklejania? 

Z tego co wiem relingi można również polakierować. 

Zastanawiam się co jakby zostawić relingi srebrne a zrobić lusterka i grill tylko na czarno... nie wiem czy to się by nie gryzło? 

Rozumiem że ten facet od oklejania nie miał problemu z rozmontowaniem lusterek itd - przy okazji tego rozkręcenia pewnie mozna by wrzucić kierunkowskazy dynamiczne ...

Przyznaje ze na czarnych felgach lepiej widać to na 1 zdjęciu które wrzuciłeś - to 16 zimowe tak? W ogóle wtedy to auto wygląda poważniej - tak jakoś mniej miejsko, bardziej terenowo. 

Ja może zrobię tak - pierwszy rok pojeżdżę tak jak mam (mam te same felgi co Ty) - nacieszę się nim taki jak jest, a za rok okleje na czarno i wrzucę 18 czarne i załoze mu opony całoroczne - bede miał prawie jak nowe auto i znowu się cieszyć bedzie mozna od nowa ;) 

Mam szklany , coś się męczyli ale dali radę. Myślę że w takich miejscach gdzie to robią na co dzień to znają się na rzeczy :) pamiętaj że lakierowanie zawsze droższe będzie a jednak jak widzisz nie wygląda źle oklejone :)

lusterka itp żaden problem to dla nich normalka , tak naprawde w 2-3dni ci calosc zrobia jak nie szybciej .

Czarne lepiej zdecydowanie zaufaj mi :) to są 17 snowflake ale robiąc zdjęcie były cholernie upieprzone czego nawet tak pewnie nie widać:) w rzeczywistości nie są takie małe:) 

Ja tez właśnie kupiłem felgi i nowe opony Michelin wiec zabolało mnie to :) dlatego z lakierowaniem tych letnich poczekam na sezon już letni :)

Ja niestety trochę w gorącej wodzie wiec chciałem całość mieć już czarna u spokój:) ale też 2 miesiące do momentu zmiany na zimowe ( już miałem kupione czarne felgi ) jeździłem na srebrnych bo szkoda mi było już kasy :)

ogólnie polecam cała procedurę bo auto w mojej subiektywnej opini wygląda duuuzo lepiej i nawet moja narzeczona to stwierdziła:D poza znaczkiem :P ale już nawet do tego przywykła:)

Jak dla mnie fajnie to wygląda jak jest kontrast. Jasno szary i czarny, a na białej perle to pewnie byłaby petarda. Natomiast w przypadku ciemnego brązu już wg mnie takiego wrażenia nie robi. Wszystko kwestia gustu.

Otóż to kwestia gustu :)) jakoś rzadko się widuje auta czarne czy z czarnymi dodatkami i srebrnymi felgami:) dla mnie 3 kolory to już za dużo:) ale kwestia gustu:)