Pawel_1007 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Witam, Czy posiada ktoś urządzenie do kalibracji czujników w oponach. Mam w letnich oryginały, w zimowkach zamienniki i co jakiś czas, szczególnie w tych zamiennikach wyskakuje mi błąd (tj pokazuje np. 1 bar) i muszę odwiedzać wulkanizację aby mi go skalibrowali. Mam nadzieję że są jakieś proste urządzenia które nie kosztują miliony monet do kalibrowania tych czujników abym nie musiał za każdym razem jeździć do wulkanizacji. Ktoś coś poleci? Z góry dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Przecież opcja kalibracji jest w ustawieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 To coś jest z nimi nie tak. Ja zamówiłem do zimówek jakieś uniwersalne, przyjechały ustawione, auto je zaczytuje bez problemu 3 sezon. To nie Astra że komputer pamięta jeden komplet i serwis może zarobić 2x w roku dodatkowo BTW. Zamów na allegro skalibruj i odeślij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 6 godzin temu, Pawel_1007 napisał: Witam, Czy posiada ktoś urządzenie do kalibracji czujników w oponach. Mam w letnich oryginały, w zimowkach zamienniki i co jakiś czas, szczególnie w tych zamiennikach wyskakuje mi błąd (tj pokazuje np. 1 bar) i muszę odwiedzać wulkanizację aby mi go skalibrowali. Mam nadzieję że są jakieś proste urządzenia które nie kosztują miliony monet do kalibrowania tych czujników abym nie musiał za każdym razem jeździć do wulkanizacji. Ktoś coś poleci? Z góry dzięki ! Myślę,że wulkanizator nie ma jakiegoś cudu do kalibracji,a zwykłe OBD,...no chyba że się mylę i ma CONSULTA.Co do reszty to serwis powinien wczytać w pamięć czujniki nie powinno być problemu,jeżeli problem powraca,to są naciągaczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi