Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Urządzenie do kalibracji czujników ciśnienia w oponach QQ J11

Pawel_1007
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy posiada ktoś urządzenie do kalibracji czujników w oponach. Mam w letnich oryginały, w zimowkach zamienniki i co jakiś czas, szczególnie w tych zamiennikach wyskakuje mi błąd (tj pokazuje np. 1 bar) i muszę odwiedzać wulkanizację aby mi go skalibrowali. Mam nadzieję że są jakieś proste urządzenia które nie kosztują miliony monet do kalibrowania tych czujników abym nie musiał za każdym razem jeździć do wulkanizacji. 

Ktoś coś poleci?

Z góry dzięki ! 

To coś jest z nimi nie tak. Ja zamówiłem do zimówek jakieś uniwersalne, przyjechały ustawione, auto je zaczytuje bez problemu 3 sezon. To nie Astra że komputer pamięta jeden komplet i serwis może zarobić 2x w roku dodatkowo :)
BTW. Zamów na allegro skalibruj i odeślij :)

6 godzin temu, Pawel_1007 napisał:

Witam,

Czy posiada ktoś urządzenie do kalibracji czujników w oponach. Mam w letnich oryginały, w zimowkach zamienniki i co jakiś czas, szczególnie w tych zamiennikach wyskakuje mi błąd (tj pokazuje np. 1 bar) i muszę odwiedzać wulkanizację aby mi go skalibrowali. Mam nadzieję że są jakieś proste urządzenia które nie kosztują miliony monet do kalibrowania tych czujników abym nie musiał za każdym razem jeździć do wulkanizacji. 

Ktoś coś poleci?

Z góry dzięki ! 

Myślę,że wulkanizator nie ma jakiegoś cudu do kalibracji,a zwykłe OBD,...no chyba że się mylę i ma CONSULTA.Co do reszty to serwis powinien wczytać w pamięć czujniki nie powinno być problemu,jeżeli problem powraca,to są naciągaczami.