SebaGdansk Opublikowano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Witam, Chcę się podzielić informacją na temat korozji na tylnej klapie (tuż pod dolną krawędzią czyby) w mojej Micrze. Samochód garażowany, bezszkodowy, zmierzony miernikiem w dniu odbioru, zakupiony jako nowy pod koniec 2019 roku w salonie w Gdańsku. Przebieg 18000 km. Pierwsze oznaki zauważyłem latem zeszłego roku, po kilku miesiącach była już wyraźna. W załączeniu zdjęcie z dnia kiedy oddawałem samochód do ASO w celu naprawy gwarancyjnej. Naprawa trwała 4 dni, na jej czas otrzymałem auto zastępcze. Do pełni szczęścia zabrakło tylko znaczka MICRA, który zostanie przyklejony jak już do ASO dojedzie. Zdziwiło mnie pojawienie się rdzy w trzyletnim, podobno ocynkowanym aucie. I niestety mam obawy o przyszłość. Prawdopodobnie za kilka lat rdza na klapie wyjdzie w innym miejscu. Pełna, 5-cioletnia gwarancja dobiegnie końca i koszty będę ponosił już z własnej kieszeni. Jestem ciekaw, czy ktoś ma podobne doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tedek Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Witam obawiam się że coś z samochodem siedziało ja mam micrę k14 z 19 roku i miałem delikatną szkodę akurat zajmuje się zawodowo samochodami i doradztwem lakierniczym w serwisach i zakładach, robiłem to auto blacharsko i lakierniczo i jest zabezpieczone jak na japońca po francusku czyli dobrze i takie rzeczy nie powinny się dziać , moje auto było zabezpieczone prima sort i żadnych ognisk najmniejszych rdzy nie było ani na karoserii ani podwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi