krasnal80 Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Witajcie. Czy ktoś wymieniał elektryczne siłowniki klapy bagażnika w X ? Jeden z nich od jakiegoś tygodnia wydaje dziwne dźwięki jakby dostał się piasek do jego środka. Jeszcze działa :)) . cena też działa na wyobraźnię, aby wymienić na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mg83 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 wymieniałem w ASO w ramach gwarancji na szczęście bo cena by mnie zabiła. Po wymianie konieczne programowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal80 Opublikowano 4 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 Dziękuję za wiadomość. Możesz podesłać w którym ASO się gościsz. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mg83 Opublikowano 7 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 W Gdyni na Wielkopolskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuspeed Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Czy problemy z silownikami objawialy sie wam tym ze czasami (totalnie losowo) klapa przy dojsciu do maksymalnej wysokosci lekko sie opuszczala? Jakby silownik nie mial mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mg83 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 U mnie oba po okresie zimowym zaczęły strzelać jak by w środku coś się łamało, ale klapa normalnie się unosiła i nie opadała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuspeed Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Jeszcze jedno pytanie, czy te siłowniki można podciągnąć pod rozszerzoną gwarancje? Robił ktoś taki manewr naprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mg83 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 można jako że to układ "elektryczny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateoX Opublikowano 27 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 W dniu 2.02.2023 o 22:47, Mg83 napisał: wymieniałem w ASO w ramach gwarancji na szczęście bo cena by mnie zabiła. Po wymianie konieczne programowanie. Cześć, czy możesz wyjaśnić dokładniej o co chodzi z tym programowaniem? W moim X'ie jest objaw dokładnie jak ktoś wyżej napisał: w ostatniej fazie coś strzela w lewym siłowniku a po całkowitym otwarciu lekko klapa opada jak by nie było mocy do utrzymania. Obawiam się, że trefny siłownik niebawem pójdzie do utylizacji (raczej nienaprawialny) a w jego miejsce zakupię jakąś używkę w rozsądnych pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2024 Może wystarczy otworzyć na max. i wcisnąć i przytrzymać do usłyszenia sygnału dźwiękowego przycisk do otwierania kalpy ? Tak jakbyś programował wysokość na jaką ma się otwierać. No chyba, że muszą to aż kompem programować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal80 Opublikowano 20 Listopada 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 Dokonałem wymiany siłowników klapy, co prawda zakupiłem używane za 560 zł kpl. i działają póki co cicho i sprawnie. Adaptacji nie musiałem przeprowadzać. Same się uzbroiły. Wystarczy po wymianie zamknąć klapę bagażnika ręcznie, odpalić samochód i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi