Gość matjuke Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Witam. Wymiana pompy wody w Juke 1.6DigT MR16DDT czy można wyjąć pompę wody od strony koła bez wykręcania napinacza ? Problem wystepuje po nagrzaniu silnika na wolnych obrotach stuki podobne do łańcucha rozrządu ,ustępuje po dodaniu gazu ,właczeniu AC . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salikartur Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 sprawdź czy pukanie ustępuje przy wciśnięciu sprzęgła, jeśli tak to raczej dwumas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matjuke Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 (edytowane) Sprawdzę przy okazji, lecz dźwięk jest od strony lancucha i kół pasowych ,dodam że rano piszczy na zimnym a jest po wymianie paska ,najbardziej intryguje mnie tyrkotanie i zwiększona wibracja silnika na rozgrzanym,wykluczam nie dopinanie łańcucha . muśnięcie gazem ,AC nawiew i problem szybko ustępuje ,a jakby miało zaraz coś się rozlecieć . Edytowane 13 Lutego 2023 przez matjuke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matjuke Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Nie ustępuje 2 godziny temu, salikartur napisał: sprawdź czy pukanie ustępuje przy wciśnięciu sprzęgła, jeśli tak to raczej dwumas. Nie ustępuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju123 Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Można Można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju123 Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 ale dużo lepiej jest podejść od przodu można też przy okazji wymienić termostat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matjuke Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Sprawdź te stuki , nie skupiaj się na dźwięku klikania z pod pokrywy .? Juke Noise Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju123 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 dla mnie wygląda na rozrząd ja 6-tego marca jadę na wymianę rozrządu bo już kupiłem i chcę wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QaNi18 Opublikowano 21 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 W dniu 13.02.2023 o 12:31, Gość matjuke napisał: Witam. Wymiana pompy wody w Juke 1.6DigT MR16DDT czy można wyjąć pompę wody od strony koła bez wykręcania napinacza ? Problem wystepuje po nagrzaniu silnika na wolnych obrotach stuki podobne do łańcucha rozrządu ,ustępuje po dodaniu gazu ,właczeniu AC . W dniu 13.02.2023 o 12:31, Gość matjuke napisał: Witam. Wymiana pompy wody w Juke 1.6DigT MR16DDT czy można wyjąć pompę wody od strony koła bez wykręcania napinacza ? Problem wystepuje po nagrzaniu silnika na wolnych obrotach stuki podobne do łańcucha rozrządu ,ustępuje po dodaniu gazu ,właczeniu AC . Witam, udało ci się ogarnąć co to stuka? Mam identyczne objawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi