Artoniusz Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Dzień dobry, czy jest ocynk w Nissan xtrail t32 po lifcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Japońce zwykle nie są i w dodatku mają cieniutki lakier. Doszli do perfekcji w nakładaniu mgiełki na blachę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 W dniu 14.02.2023 o 14:35, Smakor napisał: Japońce zwykle nie są i w dodatku mają cieniutki lakier. Doszli do perfekcji w nakładaniu mgiełki na blachę... Dlatego na wszelakie odpryski dobrze jest od razu dawać zaprawkę. Ja kupiłem na ali gotową w sztyfcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Jak sprzedawałem kupujący mierzył auto i twierdził, że go polerowałem Bo za cienki lakier na fabryczny Amator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 (edytowane) Qashqai ma 40-50 um na częściach aluminiowych (maska, drzwi, nadkola), a gołe aluminium szybko się utlenia i okolica odprysku wygląda bardzo źle. Odpryski robią się od spadających większych liści z twardszymi ogonkami. Dramat po 6 miesiącach sporadycznego używania z wielkim dbaniem i unikaniem jazdy za innymi autami. Na częściach stalowych 60-90 um. Edytowane 27 Sierpnia 2024 przez aquariusmax 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Czyli Nissan zbliżył się do mazdy, gdzie lakier 3 warstwowy odpadał od szybkiej jazdy autostradą (nie za kimś). Moja perła na Tucsonie jest dość twarda. Po 6,5kkm nie widzę ubytków ani rys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 (edytowane) Duża twardość też nie musi być idealnym rozwiązaniem, bo na aluminium cieniutka, twarda warstwa lakieru może łatwo odpryskiwać, co się dzieje u mnie, a nawet o tym nie wiem (brak odgłosów kamyczków), a dziury w lakierze od małych szyszek, to chyba coś poszło nie tak z odchudzaniem grubości lakieru. A do tego, na aluminium nie muszą dawać ocynku i mamy niewielką ochronę nadwozia. Nissan, jako nieliczny japoński producent stosował ocynk, czego teraz już nie musi robić, bo stosują aluminium, oszczędność kosztem użytkownika, a malowanie każdego elementu w ASO to ok. 2 tys. zł brutto. Nastały czasy folii i ceramiki na lakier (przed odbiorem auta dzwonią i oferują w promocji nałożenie za jedyne 5 tys. zł). Edytowane 28 Sierpnia 2024 przez aquariusmax 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi