lukasz2012 Opublikowano 20 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Witam Mam problem, z prawymi przednimi drzwiami pasażera w J11 -2018. Czasem nie zamykają się drzwi tj. by zamek nie zaskakiwał. Z pilota i blokady drzwi w kabinie raz na jakiś czas zaskoczy. Przy zamku z boku drzwi jest taka czarna śruba regulacyjna jak ją przekrece w prawo i zamkne drzwi i z centralnego zamknę to wtedy auto jest zamknięte. Ale jak pojadę gdzieś i chce zamknąć znów auto to te drzwi sie zaś otwierają po pociągnięciu za klamkę . Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afrance Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Ja mam to samo u siebie tylko chodzi o tylne prawe drzwi. Też czasami się nie zamykają, czasami się blokują tak że mogę otworzyć tylko od wewnątrz. Zauważyłem że im niższa temperatura to bardziej zamek wariuje. Na forum już pytałem niestety poza wymianą nie dostałem sensownych rad. W ASO zalecają wymiane, koszt wymian tylnego około 1200zl. Ogólnie wg ASO dosyć dużo tych zamków wymieniają na gwarancji.Wysłane z mojego SM-A526B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Budowa zamka jest tak kompaktowa,że tam nic się nie naprawi,tylko wymiana.Ale ceny mają z kosmosu w ASO.Na aukcjach chodzą po około 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Nowy kosztuje 167 euro wiec nie ma się co dziwić ,że ASO chce 1200 PLN za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz2012 Opublikowano 22 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Czyli psiknieniecie jakim smarem w zamek lub w przy tej śrubie raczej nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Myślę że tak,bo to raczej problem w elektryce zamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 24 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 No i dopadł mnie pech tuż po gwarancji padł zamek drzwi pasażera wymiana w ASO będą koszty .Jak widzę to u kolegów też sie popsuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Ryszardzie...czemu nie obniżysz kosztów i nie kupisz używki,a wymianę wykonasz samodzielnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 24 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 (edytowane) Patrzyłem na Aledrogo , są . Po napisaniu tego posta poszedłem do autka i trochę nim potrząsłem,dostał kilka razy danią po zamku i zaskoczył, tak kilka razy ,raz zamknął raz nie ,nie wiem czy to nie jakaś przerwa w elektronice ,może smarowanie za gęste na cięgnach może kurz ,brud. Edytowane 25 Marca 2023 przez Ryszard48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 W układzie zamka masz gdzieś zimny lut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 28 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2023 I po wymianie ?masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi