Seby Opublikowano 20 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Witam w związku z tym, że ostatnio miałem bliskie spotkanie ze zwierzyną łowną, muszę wymienić reflektor przedni. Kolega przyniósł mi lampę z anglika, która świeci odwrotnie. Stąd pytanie czy jest możliwość przełożenia ze starej odblaśnika, żeby świeciła prawidłowo? Czy da się go wykręcić bez odklejania klosza? A jak jest ze światłami drogowymi; czy w anglikach i naszych świecą tak samo czy też odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seby Opublikowano 25 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 No więc jestem po wymianie - zrezygnowałem z anglika i zakupiłem lampę dla ruchu prawostronnego. Po zdjęciu uszkodzonej okazało się że można przystosować wersję angielską do naszego ruchu - wystarczy zamienić soczewkę z odbłyśnikiem z polskiej lampy (tam jest zamocowana przysłona, dzięki której światło doświetla pobocze a nie samochody z naprzeciwka), która jest przykręcona na 4 śrubach. Nie trzeba rozklejać klosza jak np w RAV4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi