Grzaski Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Tak jak w temacie. Zmienilem olej w skrzyni biegow manualnej bo raz ze wiek dwa ze czasem dwojka gorzej wchodzila przy redukcjach. Wlany zostal Motul 75W 85 Zgodnie ze specyfikacja. Niestety teraz jak samochod postoi cala noc a temperatura na zewnatrz jest okolicach 8 C to przez pierwsze pare minut jazdy jest problem. Zaraz po ruszeniu wogole zeby z jedynki wrzucic dwojke to jest ciezko dwojka tez wchodzi na dwa razy I z oporami. Po jakich 10 minutach, jak sie skrzynia troche rozgrzeje, wszystko chodzi idealnie. I teraz nie wiem czy zmieniac na jakis inny, rzadszy czy czekac jeszcze? Olej zmieniony 5 dni temu. Czy ktos mial podobne doswiadczenia I moze cos doradzic? Sent from my NTH-NX9 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Olej musi byc taki jak podaje specyfikacja, ja polecam tylko oryginalny olej do kazdej skrzyni recznej czy automatycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianS Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 (edytowane) Ja do oleju dodałem Molibdenu od LIQUID MOLY. Chodzi tak samo czy ciepła czy zimna. Edytowane 22 Listopada 2023 przez KrystianS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi