cezzar1 Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Dziś wymieniłem koło pasowe-sprzęgło alternatora bo była zablokowana, a także napinacz, rolkę pośrednią i pasek. Alternator dał mi w kość, bo się okazało, że nie ma jak zablokować osi aby odkręcić to sprzęgło. Musiałem go wyciągnąć na stół i tam odkręciłem udarem. Wyciągnięcie alternatora trochę kłopotliwe ale da się. Trzeba trochę opuścić silnik w dół, aby wyjąć dolną śrubę mocująca alternator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maliniak Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu Mnie też czeka wymiana i również nie mam jak zablokować wałka. Odkręce sprzęgiełko udarem ale czym je przykręcić? skoro nie zaleca się a nawet nie wolno je przykręcać udarem z powodu możliwość uszkodzenia nowego sprzegielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r5k4 Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu dokręcić ręką i samo się dociągnie /obroty alternatora prawe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi