komputersystem Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Witam ostatnio się zorientowałem że centralny zamek nie zamyka drzwi po stronie pasażera, zacząłem demontaż wg instrukcji z tego filmu - dostałem się do zamka i sprawdziłem że napięcie z centralnego dochodzi więc coś z zamkiem, rozebrałem zamek okazało się że w silniczku była zagięta jedna szczotka, naprostowałem ją wyczyściłem złożyłem silniczek i po montażu okazało się że jak zamknę auto to zamek się zamyka ale po pociągnięciu za klamkę się otwiera, jak otworzę to zamek widzę że się otwiera i też wiadomo mogę otworzyć drzwi klamką z zew. przeanalizowałem jak to działa i za chiny nie mogłem dojść dlaczego tak się dzieje. W Internecie żadnych porad czy zdjęć (w sumie sam zapomniałem zrobić zdjęcia w środku tak długo walczyłem) Pomyślałem że zamienię piny w kostce ale to też nic nie dało, nie wiem co dalej zamka znaleźć nie można, w Internecie znalazłem takie zdjęcie i niby wygląda tak samo nic nie brakuje więc nie wiem gdzie jest błąd. Pomyślałem sobie że złoże tak jak jest ale bez silniczka aby się otwierał normalnie puki czegoś nie wymyślę ale ciągle załączał się alarm i wył, jedyną opcją było podgięcie szczotki w silniczku tak jak była I tak zostałem z zamkiem który nie działa, dobrze że chociaż alarm działa. Proszę o jakąś podpowiedź co mogę jeszcze zrobić, w poniedziałek będę dzwonił na nr z forum w sprawie zamków mam nadzieję że cokolwiek dostanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi