Marski Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Witam, Kupiłem Nissana Juka 1.6 116 km ze skrzynia CVT. W samochodzie jest problem ze skrzynia biegów CVT, po odpaleniu wszystko jest OK ale po wciśnięciu mocno gazu jest szarpniecie i skrzynia jakby wchodzi w tryb awaryjny. Auto nie ma mocy i powoli się rozpędza. Robiłem próbę, że podjeżdżałem pod krawężnik tylnym kołem i na wstecznym nie da rady wjechać. Czy ktoś miał podobny przypadek? Przebieg 120000 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 24 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Na początek porządna diagnoza - wyszukaj zakład który robi te skrzynie. Ja zapłaciłem 7,5 tys. za remont, ale to było ze dwa lata temu, teraz mam 165 tkm i na razie wszystko jest ok. To jest typ skrzyni, o który nie pytają czy się zepsuje tylko kiedy. Ja swoją robiłem też w podobnym przebiegu co Twój i kolega z kaszkaja też. Opisałem dokładniej swój przypadek w innym poście. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi