easyrider25 Opublikowano 25 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Ni stąd ni zowąd przestały mi działać prawe kierunkowskazy. Prawa strona jest martwa, niezależnie czy włączę kierunki, czy awaryjne... po przełączeniu dźwigni na prawo jest kontrolka mruga szybko, jakby żarówka nie działała... Tylko przy zamykaniu/otwieraniu jakby się próbowały zajarzyć... macie jakieś pomysły? gdzie znajdę przerywacz kierunków, może tutaj tkwi przyczyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Żarówkę sprawdz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easyrider25 Opublikowano 27 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 (edytowane) wszystkie żarówki są sprawne, sprawdzałem na samym początku Edytowane 27 Września 2023 przez easyrider25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Zdaje się,że o tym nie wspomniałeś. Podłaczyc kompa, zrobić test w opcji BCM. Sprawdzić połączenie w lampie i do BCM. Złącze M43 piny 48 i 47 z kierunkiem czyli E73 i E71 złacze 1 ( z prawej bo chyba oba maja nr 1 ) Sprawdzic połączenie BCM z masą M43 złacza 48 i 47 do masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easyrider25 Opublikowano 27 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 @OsobaNN żarówki wydały mi się oczywiste super! dzięki, zaraz po pracy sprawdzę (łączyłem się po Carly - ale nie zwrócił mi żadnych błędów, odpiąłem także aku na minutę, też nie pomogło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Przez tyle lat pracy widziałem już rożne cuda.. więc zakładam,że coś oczywistego nie zawsze tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsk125 Opublikowano 11 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 Hej, czy znalazłeś może rozwiązanie problemu? Mam to samo - kierunkowskazy po prawej stronie przestały działać (przód, bok i tył). Auto stało kilka dni bez akumulatora - był wyjęty do ładowania. Żarówki sprawne, kontrolka od kierunkowskazów miga szybko, jak przy uszkodzonej żarówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easyrider25 Opublikowano 12 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 hej, tak, udało się, okazało się, że przy tylnej lampie nie łączyło. Przedmuchałem sprężonym powietrzem, potraktowałem kontaktem i zadziałało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigma Opublikowano 28 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 Witam U mnie przestał działać przedni kierunkowskaz w lampie i na awaryjnych też nie działa a żarówka dobra, co może być. Tam pobno nie ma klasycznych przekaźników tylko jakieś TCU. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi